Love bombing: zo herken je het wanneer iemand dit doet

Single & daten door Lien

Zodra je het wilt afkappen, dropt diegene de zoveelste liefdesbom. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met love bombing. Wat dit datingfenomeen precies inhoudt, lees je hieronder.

Wat is lovebombing?

Het lijkt lief: iemand die je overlaadt met schattige berichtjes en onverdeelde aandacht. Maar wat als diegene dit juist dit om je te manipuleren? Dan spreken we over lovebombing. De ander prijst je de hemel in om iets voor elkaar te krijgen. Je kan er daardoor je vraagtekens achter zetten of diegene wel echt meent wat hij of zij zegt.

Manipulatie herkennen

Je zo snel mogelijk voor zich winnen, dat is het doel van iemand die aan lovebombing doet. Dit wordt gedaan door je complimentjes en aandacht in overvloed te schenken. Hoe herken je het wanneer iemand dit doet? Een eerste teken is wanneer je date jouw tempo niet respecteert. Jij wilt rustig aan doen, maar de ander kan het niet snel genoeg gaan. Love bombers praten excessief over een gezamenlijke toekomst om je emotioneel aan hen te binden. Een ander signaal: te veel complimenten. Lieve woorden worden gebruikt als middel om gunsten te verkrijgen of jou de ander leuk te laten vinden. Geeft diegene je zoveel complimentjes dat het overdreven voelt? Dan kan het zijn dat de ander het als trucje gebruikt, in plaats van het oprecht te menen.

Meer lezen: Single blijven? Dit zijn de voordelen

Wat te doen?

Als je aan het daten bent is het dus belangrijk om op te letten. Achterhaal wat de ander zijn of haar intenties zijn en negeer eventuele red flags niet. Op die manier kom je erachter of de ander bij jou past. Merk je lovebombing op, maar vind je diegene toch heel leuk? Bespreek dit dan.