Is jouw date je aan het love bomben? Zo herken je het

Single & daten door Maya Luz

Daten is maar moeilijk. Sommige mensen ghosten je. Anderen reageren nooit op appjes en dan is er ook nog love bombing. Dit houdt in dat iemand je overspoelt met liefde om je te manipuleren. Love bombing is een manier voor iemand om je een relatie in te lokken die hoogstwaarschijnlijk niet erg gezond gaat zijn. Wil jij dit liever voorkomen? Dit zijn de signalen.

Lees ook: Heb je een ongewenste crush? Zo kom je ervan af

De communicatie is intens

Communicatie is zo ontzettend belangrijk in een relatie. Maar er bestaat ook zoiets als te veel communicatie. Denk hierbij aan iemand die je constant berichtjes stuurt. Ze willen 24/7 met je praten en dat is in eerste instantie misschien leuk, maar op den duur wordt het nogal benauwend en overweldigend. Het voelt bijna alsof je niks anders meer kan doen dan met die persoon praten. Als je dit gevoel krijgt, moet je dit dus zeker zien als een red flag.

Ze geven extravagante cadeaus

Een lief geschenkje is zeker niet verkeerd. Maar ook hier kan iemand iets te hard van stapel lopen. Wanneer iemand in de vroege stadia van een relatie, of zelfs voordat het een relatie is, aan komt zetten met dure, over de top cadeautjes, kan dit een teken zijn van love bombing. Het kan namelijk dienen als een manier om je te manipuleren. Op deze manier krijg jij namelijk het gevoel alsof je hen iets verschuldigd bent. Ze hebben nu verwachtingen van je. In extreme gevallen kan iemand je ook financieel afhankelijk maken zodat je aan hen vast komt te zitten.

Ze prijzen je de hemel in om je vervolgens slecht te behandelen

Als je verliefd bent op iemand, is het normaal om veel over hen te praten, zeker op een positieve manier. Jullie vertellen elkaar lieve dingen en geven elkaar complimentjes. Dit is heel normaal. Het wordt alleen beangstigend wanneer iemand al heel snel je de hemel in begint te prijzen. Als ze je vertellen dat jij alles voor hen bent en precies bent wat zij nodig hadden, dan kan dit manipulatief zijn. Hierdoor geven ze jou het gevoel dat jullie al helemaal aan elkaar verbonden zijn. Je voelt druk om een rol te vervullen die zij voor jou bedacht hebben. Maar al deze lieve woordjes kunnen snel veranderen in negativiteit. Een love bomber kan na de beginfase van een relatie opeens volledig omslaan.

Ze eisen veel aandacht op en hebben weinig respect voor jouw grenzen

Een love bomber wil het liefst dat zij de enige prioriteit voor jou zijn. Ze willen constant tijd met je doorbrengen. Wanneer jij een keer aangeeft tijd voor jezelf te willen of met je vriendinnen op pad te willen, gaan ze zeuren. Ze eisen al jouw tijd op en hebben geen respect voor jouw grenzen en tijd. Ze geven je het gevoel dat je niet genoeg om ze geeft als je hen even niet wil zien. Dit is manipulatief omdat dit natuurlijk helemaal niet waar is. In een gezonde relatie horen jullie ook 'me time' te hebben. Als ze je dit niet gunnen is dit een enorme red flag. Ze pakken door te manipuleren langzaam je privéleven af zodat zij alles in kunnen nemen.

Jullie relatie gaat net iets te snel

Een love bomber werkt het liefst snel. Jullie gaan op een paar dates en voordat je het weet zit je in een serieuze relatie. Zeker als je het idee hebt dat je geen controle meer hebt over hoe jullie relatie loopt, is er iets goed mis. Ook als je vrienden aangeven dat ze zich zorgen maken over hoe snel de relatie zich ontwikkelt, is dit een belangrijk signaal. Wij raden dan zeker aan om naar ze te luisteren en weg te gaan nu dat nog kan zonder er een heel drama van te maken.

Lees ook: Omg! Man cancelt bruiloft na het zien van expliciete berichten tussen zijn verloofde en AI-chatbot