Heb je een ongewenste crush? Zo kom je ervan af

Single & daten door Maya Luz

Crushes zijn leuk om te hebben, behalve als ze ongewenst zijn. Je hebt bijvoorbeeld een crush op iemand waarvan je al weet dat het niks wordt. Ze hebben bijvoorbeeld al een relatie of ze hebben geen interesse in jou. Nu is je crush in plaats van leuk en spannend, vervelend en confronterend. Hier wil je dus snel van af. Dit is hoe je dat doet.

Lees ook: Help, je ziet je ex iedere dag: zo ga je hiermee om

Lucht je hart en laat het los

Soms is even goed je hart luchten het beste dat je doet om iets los te laten. Spreek even af met je beste vriendin of je moeder en gooi al je emoties op tafel. Praat over wat je in die persoon zag en waarom je het moeilijk vindt om je crush los te laten. Bespreek zelfs de fantasieën die je had over de relatie die jullie konden hebben. Gooi alles er in één keer uit en hou het eruit. Dit is het moment om het los te laten. Door over je gevoelens te praten,begrijp je ze beter. En de support van een beste vriendin of je moeder is precies wat je nodig hebt in zo'n situatie.

Valideer je gevoelens

Eén van de dingen die je absoluut niet moet doen, is je gevoelens weglachen of minimaliseren. Je voelt wat je voelt en dat is oké! Er is geen reden om je stom te voelen over wat je voor iemand voelt. Wees dus lief tegen jezelf en gun jezelf de tijd om de gevoelens te laten varen. Ken ook je eigen waarde. Het feit dat het niks wordt tussen jullie heeft niks te maken met jouw waarde als mens. Praat jezelf geen onzekere gevoelens aan.

Mute je crush op sociale media

Als je de crush wil laten gaan, is het goed om ze zo min mogelijk te zien. Mute ze even op sociale media om te voorkomen dat ze in je feed verschijnen. Je hoeft ze niet helemaal te ontvolgen of blokkeren. Doe dit alleen als je zeker weet dat je hier baat bij hebt. Maar als je eenmaal over je crush heen bent, haal je ze weer van mute af en gewoon weer normaal met ze omgaan. Het kost even tijd om op dat punt te komen maar dat is niet erg.

Leer van de ervaring

Zodra je eenmaal over je crush heen bent, gebruik je de ervaring als een levensles. Bedenk bijvoorbeeld waarom je eigenlijk interesse had in die persoon. Welke kwaliteiten hadden zij waar je nu naar op zoek naar gaat in een nieuwe partner? Je date misschien niet met hen maar je gaat op zoek naar iemand die dezelfde rol vervult.

Ontmoet nieuwe mensen

De beste manier om over een crush heen te komen, is een nieuwe crush ontwikkelen. Zo simpel is het. Zet de datingapps weer op je telefoon en swipe erop los. Ga uit, ontmoet mensen en wie weet ontmoet je wel de volgende persoon waar je gevoelens voor krijgt. Voordat je het doorhebt ben je je oude crush al lang weer vergeten.

Lees ook: Waarom doet een situationship break-up soms zo veel pijn?