Seks & relaties / Relaties
Relaties

Vindt hij me leuk? Zo kom je erachter

Kriebels in je buik, je hart slaat continue over als je aan hem denkt en je checkt constant je telefoon op berichtjes. Jawel, je bent verliefd. Maar de vraag ‘vindt hij me leuk’ spookt continue door je hoofd. Want hoe weet je of hij je leuk vindt? Deze aanwijzingen helpen je een eindje op weg.

Lees ook: Deborah: 'Tim wilde me terug' - Temptation Island

1. Hij zoekt toenadering

Zit je continue te dubben met de vraag vindt hij me leuk? Een eerste aanwijzing dat een man je leuk vindt is dat hij toenadering zoekt. Hij zoekt een manier om met je in contact te komen, bijvoorbeeld door je aan te spreken en te vragen hoe het met je gaat. Toch is niet iedere man even goed in contact leggen met een vrouw en durven ze het vaak niet. Dus mocht hij geen toenadering zoeken, check dan toch nog even de aanwijzingen hieronder.

2. Hij geeft je complimentjes

Wanneer een man je complimentjes geeft en je vraagt je af vindt hij me leuk? Dan is het antwoord: ja! Iemand zal je niet zomaar vertellen dat je ogen mooi zijn of die trui je zo leuk staat, als het hem volledig koud laat. Tenzij hij iets van je wil natuurlijk. 

3. Hij wil tijd met je doorbrengen

Nog zo’n teken dat iemand in je geïnteresseerd is. Wil iemand continue met je afspreken om leuke dingen te doen en tijd samen door te brengen? Dan hoef je er niet aan te twijfelen dat hij je leuk vindt. Dus stop met tobben over ‘vindt hij me leuk’: ja of nee. Het antwoord is ja.

4. Zijn vrienden plagen hem

Ben je met hem en zijn vrienden en nemen ze hem continue in de maling? Dat is een teken dat zijn vrienden er al van op de hoogte zijn dat hij jou leuk vindt. Zijn vrienden zullen hem uitlachen, hem aantikken of hem nauwlettend in de gaten houden als hij met jou staat te praten. Dat is je antwoord op de vraag ‘vindt hij me leuk’. 

5. Hij leunt jouw kant op

Zijn lichaamstaal verraadt ook of hij je leuk vindt. Als een man zich aangetrokken voelt leunt hij vaak jouw kant op, bijvoorbeeld als hij met je praat. Leunt hij naar je toe om iets tegen je te zeggen? Twijfel dan niet langer over ‘vindt hij me leuk’. Tenzij de muziek natuurlijk heel hard staat en hij wel naar je toe moét leunen om je te verstaan… 

Deze tekenen mogen dan een bevestiging zijn dat hij je leuk vindt, toch is het geen antwoord op de vraag ‘is hij verliefd op mij?’ Dat gaat namelijk een stapje verder dan leuk vinden. En twijfel je nog steeds? Vraag het hem dan gewoon! 

Lees ook: Smullen: Dit zijn de sappigste driehoeksverhoudingen van celebs