4x duurzame en bijzondere dates

Single & daten door Anjali

Bijna 80% van de singles houdt geen rekening met duurzaamheid als ze een date plannen, blijkt uit onderzoek van online dating app happn. Daarom bedachten wij hele originele én duurzame dates.

Zo kun je nóg meer indruk maken op je potentiële partner.

1. No waste diner

Houd je van zelf koken op een date? Kies en bestel je boodschappen via Too Good To Go. Deze app is tegen voedselverspilling, en biedt daarom verassingspakketten van jouw favoriete - en lokale - winkels aan voor een hele lage prijs. Deze pakketten bestaan uit voedsel dat bijna over de datum is, waardoor winkels het goedkoop kunnen aanbieden, jij geld bespaart én het voedselverspilling tegengaat. Laat je verrassen door wat er in jouw pakket zit, en maak er een maaltijd mee!

2. Vintage shoppen

Van kledingmarkten en kringloopwinkels tot vintage boetiekjes en winkeltjes: de echte parels vind je tweedehands. Driekwart van de vrouwelijke singles koopt wel eens tweedehands kleding, terwijl dat maar 38% van de mannelijke singles zijn. Ga als date samen naar een kringloopwinkel en kies outfits voor elkaar uit!

3. Strandwandeling

Een normale strandwandeling klinkt misschien niet heel uniek, maar voeg er eens een 'beach clean up' aan toe!  Eén op de drie singles heeft al eens vrijwillig geholpen met het afvalvrij maken van een publieke plek. Combineer het oprapen van plastic met een strandwandeling en je hebt een romantische én duurzame date.

4. Buitendates

Wandeldates waren in de coronatijd al mega populair, maar je kunt ook andere activiteiten ondernemen in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld een rondje fietsen of ga samen een middag suppen of surfen. Zo leer je elkaar écht kennen en heb je ondertussen een goede work-out!