Lopen jullie vast? Dit is hoe je erachter komt of je moet stoppen met daten

Single & daten door Maya Luz

Stel, je hebt iemand ontmoet en jullie zijn helemaal weg van elkaar. Maar na een tijdje begin je je toch af te vragen of deze connectie nog wel werkt. Je begint je af te vragen of jullie vastlopen en of jullie nog wel door zouden moeten gaan met daten. Herken jij jezelf hierin? Dit is hoe je erachter komt of jullie beter kunnen stoppen met daten.

Lees ook: Met deze tips wordt online daten een stuk leuker en spannender

Het contact neemt af

Als jullie elkaar pas net kennen en intensief aan het daten zijn, praten jullie waarschijnlijk dagelijks. Jullie bellen en appen constant, wensen elkaar dagelijks een goede morgen en gaan niet naar bed zonder slaap lekker te zeggen. Maar wanneer de vlam begint te doven, wordt met elkaar appen steeds minder leuk en je gaat het langzamerhand vergeten te doen. Die persoon appen voelt niet meer als een essentieel onderdeel van je dag en dat is een signaal dat het einde van jullie connectie in zicht is.

Dates plannen wordt minder leuk

Net als met elkaar praten, is regelmatig op dates gaan erg belangrijk in het begin. Jullie willen elkaar zo vaak mogelijk zien. De dates voelen erg natuurlijk en het is ook leuk om ze te plannen. Maar als dit plezier steeds verder te zoeken is, is er misschien iets aan de hand. Jullie vinden het steeds lastiger worden om af te spreken en jullie kijken er zelfs tegen op. Dat is een alarmbel die afgaat!

Je kijkt minder uit naar elkaar zien

En zodra het plannen van dates minder leuk wordt, kijken jullie ook minder uit naar de momenten waarop jullie elkaar zien. Het voelt meer als een verplichting dan als iets leuks om naar uit te kijken. Zodra dit het geval is, kan je er vanuit gaan dat er iets niet helemaal lekker loopt. Want als je echt geïnteresseerd bent in iemand, wil je ze zien.

De red flags stapelen zich op

Iedereen heeft wel één red flag toch? Als je er eentje ontdekt tijdens het daten, hoeft dit niet altijd een dealbreaker te zijn. Je bedenkt je of je ermee kunt leven of niet, zo ja, dan date je verder. Maar wanneer de red flags zich op beginnen te stapelen, kun je beter snel wegwezen. Je wil namelijk niet ermee opgescheept zitten wanneer jullie al in een relatie zitten. Wanneer de red flags onvermijdelijk worden in de datingfase, is het tijd om de benen te nemen.

De dates worden saai

Oké, dus jullie plannen al steeds minder dates en kijken er niet meer naar uit, en als de date dan toch is aangebroken zitten jullie maar een beetje ongemakkelijk voor je uit te staren. Jullie kunnen geen gespreksonderwerpen verzinnen en vinden het allemaal maar ongemakkelijk. Dit is misschien een teken dat jullie er een punt achter moeten zetten. Vraag uiteraard eerst wel even of er iets speelt waardoor de vibes anders zijn, maar als dit niet het geval is, zijn jullie misschien gewoon niet voor elkaar bestemd.

Lees ook: Niet meer verliefd? Dit zijn mogelijke signalen