Waarom jij deze feestdagen voor professionele kerstverlichting moet gaan

Wonen door Redactie Ze.nl

It’s beginning to look a lot like Christmas… Hoewel we nog even moeten wachten tot de feestdagen echt weer beginnen, kijken wij er stiekem al een beetje naar uit. Lekker met dekentjes op de bank, kaarsjes aan en foute kerstfilms kijken. Maar, eerlijk is eerlijk: de dagen in december zijn wel erg donker.

Gelukkig kun je die duistere dagen voor Kerstmis een beetje verlichting brengen door aan de slag te gaan met kerstverlichting. Hang een snoer op bij je voordeur en versier er je bomen of struiken mee! Kies altijd voor kerstverlichting buiten van professionele kwaliteit. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Veel langer genieten van je sfeervolle kerstverlichting

Grote kans dat je wel eens kerstverlichting bij een bekende discountwinkel hebt gekocht. Of dat je je weleens schuldig hebt gemaakt aan het kopen van dergelijke lampjes bij een tuincentrum bij jou in de buurt. Op het eerste oog is daar niets mis mee; vaak betaal je hier niet heel veel voor en kun je er toch een paar dagen of weken van genieten. Maar: de kwaliteit van dit soort lichtsnoeren en andere soorten lampjes is eigenlijk niet heel goed.

Dat betekent dat je ze vaak na één seizoen of soms zelfs na enkele dagen of weken al weg kunt gooien, omdat de lampjes het niet meer doen. Hoe jammer is dat? Dat is niet alleen zonde voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Voor het volgende seizoen moet je namelijk weer nieuwe verlichting kopen. Dat is gelukkig niet het geval wanneer je voor professionele kerstverlichting gaat. Deze snoeren zijn veel sterker, evenals de lampjes die ervoor worden gebruikt.

Veel verschillende keuze in professionele kerstverlichting

Daarbij heb je ontzettend veel keuze wanneer je gaat voor professionele kerstverlichting. Je hoeft niet bang te zijn dat je maar tussen twee of drie snoeren kunt kiezen. Er zijn ook allerlei kerstfiguren zoals sterren en sneeuwvlokken te koop. En wat dacht je van zo’n prachtig lichtgevend figuur in de vorm van een kerstboom? Kortom: de keuze is reuze. Je kunt zowel je tuin als de gevel van je huis volledig naar wens versieren met professionele kerstverlichting.

Het grote voordeel van het feit dat je professionele verlichting verkiest boven goedkopere lampjes is dat de lichtsnoeren bijvoorbeeld zijn gemaakt van dik rubber in plaats van dun pvc. Daaraan zitten LED-lampjes bevestigd die over een hoge lichtopbrengst beschikken. Hierbij kies je zelf voor de warmte van het licht. De een wordt heel blij van warme, sfeervolle lampjes terwijl de ander liever voor koelere verlichting gaat. Sommige producten hebben ook nog eens een ingebouwde dimmer voor extra sfeer.

Ook fijn: lagere energierekening door LED-verlichting 

Waar je misschien niet meteen aan dacht, maar wat wel een heel fijn voordeel is van LED-verlichting is dat dit een duurzame vorm van verlichting betreft. Met LED verbruik je namelijk tot wel 80% tot 90% minder energie dan met andere soort lampen, zoals spaarlampen of gloeilampen. Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel geld dat scheelt op je energierekening! Dat is meer dan welkom, want de laatste maanden is de energieprijs enorm gestegen. We weten nog niet wat die tarieven in de toekomst gaan doen.

Daarom is het wel zo fijn om voor de duurzame variant van kerstverlichting te gaan. Je bent minder geld kwijt aan je energierekening in een maand die gemiddeld gezien vaak toch al duurder is dan de andere maanden in het jaar. Je draagt tegelijkertijd een steentje bij aan een betere wereld met LED-verlichting. Dat is ook het geval, omdat dit soort lampjes veel langer meegaan dan andere soort verlichting. Een dubbele win-winsituatie dus.

Hele jaar door profiteren van professionele kerstverlichting

Sfeervolle lichtsnoeren in je tuin of in de bomen zijn tot slot niet alleen gezellig in de winter. Hoe leuk is het om dit soort snoeren ook in de lente en de zomer te gebruiken? Je raadt het al: met kwalitatieve kerstverlichting voor buiten kun je het hele jaar genieten van sfeervolle verlichting in je tuin. Het is hierbij wel aan te raden om goed naar het soort kerstverlichting te kijken. Zo zijn lichtsnoeren met IP44 bescherming en gemaakt van dunne PVC kabels alleen bedoeld voor de feestdagen.

Ga je echter voor professionele kerstverlichting met IP67 beschermingsgraad (dit kun je gewoon lezen in de eigenschappen van een product) en een robuust snoer van rubber, dan kun je deze permanent buiten laten hangen. Natuurlijk zal het in dat geval sneller slijten dan wanneer je het alleen met kerst gebruikt, maar dat geldt voor alles dat je het hele jaar buiten laat staan. Hoe leuk is het om ook in de lente en zomer van kerstverlichting buiten van professionele kwaliteit te profiteren?