Met dit verrassende middeltje maak je je spiegel stralend schoon

Wonen door Chloe

Wanneer je ergens een spiegel hebt hangen, dan wil je het liefst natuurlijk dat deze altijd glanzend schoon is. Helaas worden ze vrij snel vies. vooral als ze in de badkamer of keuken hangen. Maar ja, als je hem schoonmaakt blijven er toch strepen zichtbaar. Benieuwd hoe je hier vanaf komt? Wij hebben hét wondermiddeltje gevonden voor een stralend schone spiegel.

Spiegel schoonmaken

Als jij je spiegel wilt laten stralen, dan heb je daar helemaal niet veel voor nodig. Sterker nog, je hebt alles waarschijnlijk al in huis. Het wondermiddeltje voor een stralend schone spiegel is namelijk schoonmaakazijn. Omdat dit middeltje vetoplossend is, werkt het ideaal voor het schoonmaken van je spiegel. Meng een druppeltje azijn met lauwwarm water en gebruik een microvezeldoek om de spiegel mee af te nemen. Zo voorkom je dat je spiegel hierna vol zit met pluisjes. Ook keukebpapier of een hydrofolie doek werken dan prima.

Een oude krant

Dit verwacht je waarschijnlijk ook niet, maar om je spiegel echt helemaal streepvrij te krijgen kan je gebruik maken van een oude krant. Maak een propje en boen hiermee zachtjes over de spiegel. Je zal zien dat dit echt het verschil maakt.

Vochtige ruimtes

In vochtige ruimtes zoals je badkamer wordt je spiegel ook eerder vies. Dit komt vooral door de condens. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je spiegel beslaat. Hier hebben we gelukkig ook een hele handige oplossing voor. Je kan je spiegel namelijk insmeren met autowas of scheerschuim. Deze middeltjes zorgen ervoor dat je spiegel waterafstotend wordt en zo hoef je hem dus minder vaak schoon te maken.