Kan het kwaad om je planten water te geven in de zon?

Wonen door Chloe

Met het warme weer de afgelopen dagen hebben onze planten extra veel water nodig. We weten allemaal dat onze planten die in de tuin of op het balkon staan iedere dag wel een flinke scheut water nodig hebben. Maar maakt het ook uit wanneer je dit doet? Wij zochten uit of het kwaad kan om je planten water te geven in de zon.

Warme zomerdagen

Denk jij om 12 uur 's middags 'Oh, ik moet de planten nog water geven?' Dan kan je daar beter even mee wachten. De zon brand namelijk als een gek nu en ook de temperatuur is lekker hoog op dit moment van de dag. Wanneer je je planten nu water geeft, zal het grootste deel namelijk al verdampt zijn voordat het de wortels heeft bereikt. Niet echt ideaal dus, want zo schiet het niet op. Hoewel jij dan denkt je plantjes van water voorzien te hebben, hebben ze er in werkelijkheid niet zo veel aan gehad.

Wanneer planten water geven?

De beste momenten om je planten water te geven zijn 's ochtends vroeg of 's avonds laat. In ieder geval op mometen dat de zon ondergaat en je planten dus niet meer in de warme zonnestralen staan. In de meeste gevallen zit je goed als je je planten water geeft voor 09.00 uur of na 18.00 uur.

Sproeien

Planten vinden het in de zomer heerlijk om besproeid te worden. Vergeet alleen niet dat het water ook bij de wortels moet komen. Anders zal je plant de warmte alsnog niet overleven. Zorg dus dat je ze bewaterd bij de voet en sproei bijvoorbeeld om de dag.