Deze planten doen het wél goed in je badkamer

Wonen door Chloe

Planten in huis maken het een stuk gezelliger. Daarom hebben we ze ook graag in de badkamer. Maar ja, er zijn niet veel planten die de barre omstandigheden overleven. Het is er tenslotte erg vochtig, warm en er is vaak weinig licht. Daarom hebben wij de planten die het wel goed doen in je badkamer hier verzameld.

Varen

Varens zijn de perfecte badkamerplant. Ze komen in allerlei verschillende maten en zijn juist gek op een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Ideaal dus voor de badkamer.

Lepelplant

Ook deze populaire plant kan de badkameromstandigheden prima aan. Omdat deze oorspronkelijk uit het regenwoud komt, is de badkamer dus een prima plek. Daarnaast heeft deze plant nog een voordeel. Het verwijdert namelijk gifstoffen uit de lucht waardoor je badkamer heerlijk fris blijft.

De vrouwentong

De vrouwentong staat ook wel bekend als de Sansevieria. Deze kan je kopen in verschillende varianten en de plant filtert de lucht om de luchtvochtigheid op peil te brengen. Ideaal in een vochtige badkamer dus. Ondanks dat de vrouwentong wel tegen de vochtige omstandigheden kan, heeft deze plant niet veel water nodig.

Scindapsus

Ben je gek op hangplanten? Dan is de scindapsus de plant voor in jouw badkamer. Deze plant staat niet alleen hartstikke gezellig, maar zorgt ook nog eens voor een schone lucht. Snel in huis halen dus.

De orchidee

Wil je wat meer kleur in je badkamer en ben je ook wel fan van bloemen? Dan is de orchidee ideaal voor in de badkamer. Je zou het misschien niet verwachten, maar de plant kan de omstandigheden in de badkamer heel goed aan.

Donkere badkamer

Heb jij een badkamer waar helemaal geen licht naar binnen schijnt? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel veel planten enorm veel kunnen hebben kunnen ze echt niet overleven zonder daglicht. In dit geval zal je dus echt voor een nepplant moeten kiezen.