Zo vaak zou je je badmat moeten wassen

Wonen door Chloe

We hebben er allemaal wel één in onze badkamer liggen: een badmat. Ideaal als je uit de douche komt. Het bespaart een hoop geklieder en is ook nog eens lekker zacht aan je voetjes. Maar door al dat vocht is het ook een bron van bacteriën. Daarom vertellen wij je hoe vaak je je badmat zou moeten wassen.

Bacteriën

Als er iets is wat bacteriën aantrekt als een magneet dan is het wel je badmat. Ze zijn namelijk gek op vochtige omstandigheden en laat je badmat daar nou perfect voor zijn. Als jij dus helemaal schoon uit de douche komt, kan je badmat een bron van bacteriën zijn waar je dan met je net gewassen voeten op gaat staan. Een badmat blijft doordat hij op de grond licht langer vochtig dan bijvoorbeeld een handdoek. Ook is de stof vaak dikker en is de lucht in de badkamer warm vochtig. Iets waar bacteriën gek op zijn!

Zo vaak zou je je badmat moeten wassen

Goed, maar hoe vaak moeten we dat ding dan echt wassen? Geen zorgen, dat hoeft echt niet om de dag. Eens per weer is prima. Zorg er dan wel voor dat je hem om minimaal 60 graden wast. Op deze manier worden de bacteriën ook echt gedood. Woon je nou alleen of wordt er weinig gebruik gemaakt van de douche omdat jullie bijvoorbeeld vaak op werk of de sportschool douchen? Dan is eens in de twee weken je badmat wassen ook voldoende.

Drogen

Gooi jij je badmat altijd in de droger? Dan kan je daar beter mee ophouden. De droger beschadigd namelijk de anti-sliplaag van je mat waardoor deze op een gegeven moment niet meer werkt. En we willen natuurlijk geen ongelukken. Laat hem dus gewoon drogen aan de waslijn.