De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen

Reizen door Djamila

Wil jij binnenkort graag eilandhoppen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn vele plekken in de wereld die geschikt zijn voor eilandhoppen, zowel in Europa als buiten Europa en zelfs binnen Nederland. Hieronder vind je inspiratie voor de mooiste bestemmingen voor eilandhoppen!

De ABC eilanden 

Een van de meest bekende bestemmingen voor eilandhoppen zijn de ABC eilanden. Dit zijn de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. Deze Nederlandse antillen zijn ideaal voor eilandhoppen. Je kunt bijvoorbeeld eerst vanuit Nederland met het vliegtuig naar Aruba reizen. Vliegtickets naar Aruba zijn makkelijk te verkrijgen en er zijn genoeg directe vluchten vanuit Amsterdam. Vanuit Aruba kun je weer makkelijk op Bonaire en Curacao komen. Alle eilanden hebben prachtige stranden en gezellige plaatsjes. Ook kun je er goed snorkelen of duiken. Zeker een goede bestemming om in het achterhoofd te houden!

De Canarische eilanden 

Als je liever wat dichter bij huis blijft, zijn de Spaanse Canarische eilanden eventueel een goede optie om te overwegen. Deze eilanden bestaan uit 7 verschillende eilanden, waarvan Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en Las Palmas de meest bekende eilanden zijn. De eilanden zijn allemaal verschillend en dit maakt het leuk om er meerdere te verkennen. Zo kun je op Tenerife terecht voor zowel een heerlijke strandvakantie als het bezoeken van een prachtig natuurgebied en een vulkaan. Op Gran Canaria kun je ook genieten van vele verschillende stranden en een mooi natuurgebied. Je merkt het, de Canarische eilanden zijn ook de moeite waard om te overwegen!

Hawaii 

Helemaal aan de andere kant van de wereld ligt ook een bijzonder eilandenarchipel: Hawaii. Hawaii is een staat van de Verenigde Staten en bestaat uit meerdere eilanden. Oahu, Kauai, Maui en Big Island zijn hiervan de meest bekende. Ook hier kun je op elk eiland weer verschillende activiteiten doen en dingen zien. Zo kun je in Oahu naar het toeristische Waikiki gaan om uit te gaan, te shoppen en aan het strand te liggen. Kauai staat juist bekend als een eiland vol met natuur. Het heet daarom ook wel ‘The Garden Island’ en dit eiland is zeker de moeite waard als je een echte natuurliefhebber bent. Je kunt hier ook een helikopter vlucht boeken die je langs de indrukwekkende Na Pali Coast vliegt. Op Big Island ligt een actieve vulkaan wat ook erg bijzonder is om te bezoeken. Op dit eiland vind je daarom ook zowel witte als zwarte stranden. Hawaii is dus zeker een aanrader als je van natuur en avontuur houd in combinatie met tropische stranden en zonnig weer!

De Waddeneilanden 

Je zou er misschien niet zo snel over nadenken, maar ook in Nederland is het mogelijk om eiland te hoppen. Nederland kent vijf Waddeneilanden, die je goed met elkaar kunt combineren. Ga bijvoorbeeld vogels spotten op Texel om daarna door te varen naar Vlieland en daar te genieten op het strand. In Schiermonnikoog kun je juist genieten van een fietsvakantie en de rust. Ook in Nederland is het dus mogelijk om eiland te hoppen!

Met al deze inspiratie voor eilandhoppen kun jij alvast je volgende vakantie plannen!