Zo maak je een esto (espresso tonic)

Vrije tijd door Lien

Ondanks dat de espresso martini nog steeds een immens populair drankje is, duikt er nu een nieuwe variant op: de espresso tonic. Zo maak je dit zusje van de 'esma' cocktail zelf.

Espresso tonic drankje

Nog nooit eerder was het bekend als de 'esma' en werd het in zulke mate besteld: de espresso martini. Deze drank is zo in trek dat er recentelijk zelfs geëxperimenteerd werd met recepten gebaseerd op deze koffiecocktail. In iedere cocktailbar kan je 'm bestellen. Iets minder wijdverspreid maar mogelijk nóg smaakvoller is de 'esto', voluit: de espresso tonic. Dit is een steeds geliefdere cocktail met espresso en, jawel, tonic.

Espresso tonic recept

De espresso tonic is een cocktail of mocktail die bereid wordt met espresso en tonic. 'Cocktail' geeft aan dat het drankje alcohol bevat en het woordje 'mocktail' betekent dat dit niet het geval is. Wat kan je verwachten van de smaak? De bittere tonic blijkt verrassend goed te harmoniëren met het rijke aroma van koffie. Door de bruisende mix krijg je toch het gevoel dat je een heerlijke cocktail nuttigt, indien je kiest voor alcoholvrij. Het resultaat is een verfrissende en dankzij de cafeïne, revitaliserende drank.

Meer lezen: Carajillo: de gloednieuwe vervanger van de espresso martini

We delen graag het recept met jou! Dit is hoe je een espresso tonic maakt:

  • Plaats een feestelijk cocktailglas op tafel en voeg een royale hoeveelheid ijsklontjes toe.
  • Giet de tonic in het glas, maar laat wat ruimte over aan de bovenkant.
  • Zet een sterke espresso en giet deze als laatste voorzichtig in het glas.

Zo simpel is het!

Geen 18, geen alcohol.