De #hashtag: binnenkort ook op Facebook!

Vrije tijd door Marleen_S
Goed nieuws voor iedereen die regelmatig gebruik maakt van de hashtag. Na Twitter en Instagram, kun je binnenkort ook op Facebook het #-icoontje gebruiken. You hate it or you love it. Eén ding is zeker, je kunt er niet meer omheen!

 
Nadat de hashtag in 2007 voor het eerst werd gebruikt om de grote hoeveelheid tweets over één onderwerp te ordenen, was er geen weg meer terug. Tegenwoordig kun je eigenlijk geen tweet meer zonder '#' de wereld insturen. Adverteerders en tv-programma?s maken er dan ook gretig gebruik van. Want hallo, gratis reclame!
 
Natuurlijk kon ook het grote Facebook niet achterblijven. Aangezien de profielwebsite gratis is, leeft Facebook van de inkomsten van adverteerders. En met behulp van de hashtag hopen ze deze geldstroom te vergroten.
 


Waarom de #hashtag?

Want een leven zonder hashtag is bijna niet meer voor te stellen. Je kunt je tweet iets extra?s geven door er bij te zetten #love of #mopperdemopper. Ook als je vindt dat de NS weer eens faalt zet je gewoon #fail #NS achter je irritaties. En meepraten over een programma of kans maken op een prijs? Gewoon hashtaggen!

Nog even en je kunt dus ook op Facebook helemaal losgaan met hashtags. Hoe en wanneer het allemaal gaat plaatsvinden is onzeker. Wel hoopt Facebook dat door het gebruik van de hashtag mensen langer op de website blijven en ook meer met elkaar in discussie gaan. Want hoe meer tijd je spendeert op je profiel, des te langer je wordt blootgesteld aan advertenties is het idee.
 


Hashtag fail

De één kan geen enkel bericht maken zonder hashtags, de ander ergert zich groen en geel aan het icoontje. Want om nou een heel bericht vol te stampen met alleen maar hashtags? Een beetje vervelend soms. Maar dat het verkeerd gebruiken van hashtags hilarische resultaten kan opleveren, blijkt wel uit deze hashtag fails!

  • #susanalbumparty, om haar nieuwe album aan te prijzen stuurde Susan Boyle deze tweet de wereld in, maar ze had beter gebruik kunnen maken van hoofdletters...
  • #hobbitch, de makers van The Hobbit wilden in Zwitserland (afkorting CH) hun film promoten. Wat een bitch!
  • #mcdstories, gebruik deze hashtag als je iets bijzonders hebt meegemaakt in de McDonalds. Eeh, het was een lekkere burger?
  • #therapist, staat er nou the rapist of therapist?
  • #leukevent, nog zo?n eentje: een leuke vent of een leuk event?
Maak jij veel gebruik van hashtags? Of erger jij je er mateloos aan?