7 nuttige bezigheden voor thuisblijvers

Vrije tijd door Kristie
Terwijl de zoveelste strandfoto inclusief bruingebakken lichamen en kleurrijke cocktails voorbijkomt, draai jij je nog maar eens om in je tuinstoel. Zucht! Met de volgende bezigheden hoef jij je geen moment meer te vervelen. 
 
Want, laten we eerlijk zijn: je hoeft echt niet iedere minuut te weten hoe snel de bruine teint van je vriendin zich ontwikkelt. En het weerbericht van de komende dagen op Ibiza maakt je ook niet per definitie vrolijker. Want jij gaat deze zomer helemaal nergens heen, op wat festivalletjes en de tuin van je ouders na. Oost west, thuis best, toch? Juist, daarom kun ook jij je prima vermaken met de volgende (nuttige) bezigheden.
 
Verander je interieur
Kijk eens goed rond in je huis; is er íets dat je wilt aanpassen? Een ander kek kleurtje op de muren? Een aantal nieuwe (zelfgemaakte) accessoires om de boel wat op te leuken? Als je nu toch tijd hebt, waarom niet wat aan je interieur veranderen? De vraag 'en, wat heb jij de afgelopen drie weken gedaan?' zit er natuurlijk ook aan te komen. Op deze manier heb je niet alleen iets te vertellen, maar ook iets om te laten zien. Kijk bijvoorbeeld eens hier en hier voor inspiratie.
 

Doe iets voor anderen
Om je tijdens deze vakantie extra nuttig te voelen, zou je natuurlijk ook wat voor anderen kunnen doen. De bloementuin van de overbuurvrouw verzorgen, de auto van je ouders wassen... Het zijn slechts kleine dingen, maar deze mensen worden gegarandeerd blij van jou. Oja, houd je van honden? Ga dan eens langs bij het dichtstbijzijnde dierenasiel, wellicht kunnen ze nog hondenuitlaters gebruiken. Wel de lusten, maar niet de lasten... Oh, en wat dacht je van vrijwilligerswerk

Work that body
Nu iedereen weg is heb jij wel mooi tijd om je aan je killer body te werken. Te veel afleiding en te weinig tijd zijn nu geen smoesjes meer! Ook heb je meer tijd om gezonde recepten uit te proberen en zo je maaltijden wat beter te plannen. Zorg dat je, op warme dagen, in de ochtend of in de avond flink sport. Zo houd je overdag ook nog wat uurtjes over om aan je bruine kleurtje te 'werken'. Een extra motivatie is natuurlijk dat je iedereen straks kunt verrassen met je ongelooflijk strakke lichaam en je healthy eetgewoontes.

Verdiep je ergens in 
Doorgaans hebben we weinig tijd om te doen wat we 'altijd nog graag wilden doen'. Wanneer je (alleen) thuis bent in de zomer, is dit natuurlijk het perfecte moment. Volg een cursus fotografie, Spaans, trompet spelen of wat je ook maar wilt. Veel cursussen kun je ook deels vanuit huis doen en het staat ook nog een leuk op je CV. Zie je een cursus niet zo zitten, dan kun je je ook gewoon verdiepen in een bepaald onderwerp. Scoor boeken bij de bibliotheek (ja, die bestaat nog) en praat met mensen die veel weten van het onderwerp.
 
 
Organiseer een kledingruil 
Kijk, je kunt je kledingkast natuurlijk ook opruimen, maar over het algemeen zijn wij vrouwen erg slecht in afscheid nemen en puilt je kast hierna alsnog uit. En dat terwijl er flink wat kledingstukken zijn die je eigenlijk nauwelijks hebt gedragen. Dan is het natuurlijk veel leuker om een kledingruil te organiseren, zodat je straks kleding hebt die wél past. Nodig dus vrienden, familie, buren en kennissen uit en roep ze op om de kleding mee te nemen die ze niet meer dragen. Het resultaat? Een gezellige avond en een goedgevulde, nieuwe kledingkast.

Stel je doelen
Omdat je alle tijd hebt om over jezef en je toekomst na te denken, is het misschien weleens verhelderend om je doelen op te schrijven. En vooral ook: wanneer wil je deze doelen bereikt hebben? Maak een bucketlist en beslis wat jij over één (of vijf) jaar gedaan wilt hebben. Dit kunnen grote dingen zijn op het gebied van carrière, gezin en reizen maar ook kleine dingen als iemand helpen of een bepaald boek lezen. Zorg wel dat het realistisch is ('binnen twee jaar wil ik getrouwd zijn, twee kinderen hebben en heel Zuid-Afrika gezien hebben' hoort hier niet bij). Oja, doe dit wel the old fashioned way: met pen en papier. Zo kun je de lijst ergens ophangen of opbergen en hem later weer bekijken. 

Ga sieraden maken
Ben jij goed met je handen? Sla dan een hoop knutselspullen in en ga zelf sieraden maken! Voor oorbellen, armbandjes en zelfs kettingen zijn diverse tutorials te vinden op YouTube maar natuurlijk ook op Ze.nl. Hoe leuk is het om je eigen gemaakte sieraden straks te dragen? Pluspuntje: aan het einde van de zomer heb je genoeg voorraad om er ook nog wat aan je vriendinnen te verpatsen.

Blijf jij thuis deze zomer? Zo ja, hoe vermaak jij jezelf?