Hier moet je op letten bij het schoonmaken van je laptop

Vrije tijd door Chloe

De meeste mensen gebruiken hun laptop bijna dagelijks. We besteden er vooral als ook ons werk hierop gebeurd, aardig wat uurtjes op. Dat betekent dat deze dus ook snel vies wordt en je hem moet schoonmaken. Maar je wilt natuurlijk niet dat je laptop hierdoor beschadigd. Daarom vertellen wij je waar je op moet letten bij het schoonmaken van je laptop.

Schone schijn

Ookal lijkt je laptop niet vies, dan nog kan hij aardig vol met bacteriën zitten. Wist je dat een gemiddeld toetsenbord nog meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Oei! Het is dus geen overbodige luxe om zo nu en dan even een doekje over je laptop te halen.

Toetsenbord

Laten we maar meteen beginnen bij het meest vieze onderdeel van je laptop: het toetsenbord. Hier zit je de hele dag aan met je vingers en dus is het ook niet gek dat deze snel vies wordt. Ook zal er behoorlijk wat viezigheid tussen je toetsen zitten. Vooral als je af en toe zit te snacken achter je bureau. De makkelijkste manier om hier vanaf te komen is door toetsenbord even ondersteboven te houden en goed door elkaar te schudden. Toch zal dit nog niet alles verwijderen. De beste manier is het gebruik van een spuitbus met perslucht. Heb je deze niet? Ga dan niet met een föhn in de weer, want deze kan je toetsenbord beschadigen. Gebruik daarnaast een vochtige doek met wat desinfecterend middel om te toetsen af te nemen.

Beeldscherm

Je beeldscherm zit waarschijnlijk vol met vingervlekken. Om deze weer spik en span te krijgen kan je twee dingen doen. Je kan een speciale spray kopen voor beeldschermen, maar je kan ook een vochtige microvezeldoek gebruiken. Let er wel op dat je niet te hardhandig te werk gaat.

Binnenkant

Tja, je ziet het misschien niet, maar ook binnenin je laptop zal het behoorlijk vies zijn. Vooral stof hoopt zich hier gemakkelijk op. Ook hiervoor kan je het beste een spuitbus met perslucht gebruiken. Heb jij nou een laptop die bijna geen openingen heeft zoals een macbook? Dan zijn er ook gespecialiseerde bedrijven die je laptop vanbinnen schoon kunnen maken.