5 redenen waarom je vaker zou moeten dansen

Vrije tijd door Anne-Fleur

Houd jij ervan om in het weekend lekker te dansen in de club? Dan gaan we je vast blij maken. Er zijn namelijk een heleboel redenen waarom je vaker zou moeten dansen. Doe je haren maar vast in een knot en doe je dansschoenen maar vast aan. Dit zijn ze!

Lees ook: Dit doet kunst voor je (mentale) gezondheid

Waarom je vaker zou moeten dansen

De heupen lossen en schudden met die billen maar. Veel mensen houden ervan om af en toe een lekkere partij te dansen. Houd jij het eigenlijk beperkt tot de nachtclub, maar zou je best meer willen dansen? Laat dit dan een teken zijn, met 5 redenen om vaker te dansen.

1. Geweldige workout

Ten eerste is dansen natuurlijk een fysieke activiteit, dus wanneer je dit doet, heb je gelijk een goede workout te pakken. Je target hiermee kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Daarbij kun je zo'n 250 tot 400 kcal verbranden met maar een uurtje swingen.

2. Goed voor je hersenen

Niet alleen je lichaam kan genieten van de voordelen van vaker dansen, ook je hersenen zullen er blij mee zijn. Uit een onderzoek van het Albert Einstein College of Medicine bleek dat dansen de beste oefening is om cognitieve vaardigheden te verbeteren. 76 procent van de deelnemers liet zien dat met dansen tekenen van dementie minder aanwezig waren, dan bij mensen die bijvoorbeeld veel lezen. Interessant!

3. Je wordt er gelukkig van

Dansen is een goede stimulans voor het aanmaken van endorfine, het stofje waar je je goed door gaat voelen. Als je meer danst, wordt je dus een stuk gelukkiger én heb je minder kans op het krijgen van een depressie. Wij trekken onze dansschoenen vast aan.

4. Het is goed voor je gezondheid

We schreven al over een goede dans workout, maar eigenlijk is het voor je algemene gesteldheid heel gezond om vaker te swingen. Zo versterkt het je spieren, krijg je een betere bloedsomloop en verminder je spanning en stress. En dat allemaal met een paar uurtjes per week dansen!

5. Het boost je liefdesleven

Zoeken jij en je lief een nieuwe, gezonde uitdaging? Ga dan samen op dansles! Dansen met een partner is super intiem en heel romantisch. Hiermee boost jij je relatie én pak je alle andere voordelen ook nog eens mee. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld de Salsa, Tango, Foxtrot of Samba samen uitvogelen. Ander pluspuntje: op jullie trouwdag wordt jullie eerste dans een heuse hit.