Science says: Vegetariërs zijn intelligenter

Vrije tijd door Chiara
Dit is de zoveelste keer dat jij moet uitleggen dat jij de meloen zonder parmaham wil bestellen. Pff, stomme serveerster. Wat begrijpt zij niet aan het woord vegetarisch? Ach, zij kan er ook niets aan doen dat ze iets dommer is dan jij...
 
Vegetariër zijn is niet altijd even makkelijk. Vaak word je niet begrepen als jij een biefstukje afslaat. Het arme diertje is toch al dood? Uhm ja dat wil niet zeggen dat jij je tanden erin zet! Eet je dan ook geen kip? Sinds wanneer vallen vogels niet meer onder het kopje ‘dieren’? Als er groentesoep wordt bereid, kan jij de gehaktballen er straks toch wel uitvissen? Nou, nee bedankt! En mis jij niet enorm veel voedingsstoffen? Ben jij niet vaker ziek en constant moe? Nee, gelukkig niet nee. Tegenwoordig bestaan er heel veel vleesvervangers die ervoor zorgen dat jij de juiste en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, duh! Maar je omgeving kan er echt niets aan doen dat zij je niet begrijpen. Zij zijn namelijk niet echt slim. Tenminste… Niet zo slim als jij bent in ieder geval! 
 
 
Dubbel zo slim
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen die geen vlees aten toen ze jonger waren een hoger IQ hebben dan dames die af en toe genieten van een biefstukje. Okay, het is een verschil van acht punten (100 tegenover 108), maar dat is toch een paar puntjes slimmer! Bij mannelijke vegetariërs verschilt het zelfs 10 punten. Dus zo zie je maar, geen vlees eten draait erg positief uit. Maar hoe komt dit nu eigenlijk? Het schijnt dat personen die een tikkeltje slimmer zijn hun habits makkelijker aanpassen en sneller uitdagingen aangaan. En geen vlees eten is voor velen onder ons best een major challenge. Daarnaast hebben vega’s een groter empathisch vermogen en laten mensen met een hoger IQ het nu net makkelijker vinden om verantwoorde keuzes te maken. Vlees laten staan is nu eenmaal gezond en draagt mee aan het welzijn van dieren. Een dubbele slimme keuze dus! 
 
Dus wanneer jij de volgende keer met een scheve kop wordt aangekeken als jij een groenteburger, in plaats van de rundvlees-variant met spek, bestelt… Bedenk je dan maar dat jij de slimste keuze van het stel maakt. Kauw jij maar lekker op je veggies, terwijl de rest plakjes worst naar binnen werkt. Het maakt allemaal niet meer uit, you are the smartest! 

Vind jij dit een extra reden om vlees te laten staan?