Kringen in de kookplaat? Zo kom je er vanaf

Wonen door Chloe

Als je een inductiekookplaat hebt herken je het vast wel. Na het koken zie je kringen in de kookplaat zitten die er niet zomaar vanaf te poetsen zijn. Zonde, want het ziet er toch niet heel mooi uit. Gelukkig hebben wij een handig trucje gevonden om van deze vervelende kringen af te komen.

Kringen in je kookplaat

Met een inductiekookplaat ontkom je er bijna niet aan dat er kringen in ontstaan na het koken. Met een vochtig doekje alleen zijn deze helaas niet weg te krijgen. Maar hoe krijg je je kookplaat dan wel weer stralend schoon? Daar hebben wij de oplossing voor gevonden.

Citroensap

Citroen is hét wondermiddeltje bij verschillende schoonmaak hacks. Het was dus ook geen complete verrassing dat dit ook de oplossing is voor het verwijderen van kringen in je kookplaat. Het is heel simpel. Snijd een citroen doormidden en doe deze in de backing soda zodat dit erop blijft plakken. Hierna ga je met de citroen over de ingebrande kringen heen. Druk wel goed aan zodat het sap ook goed de kringen bereikt. Laat het middeltje nu even een kwartiertje inwerken en veeg het schoon met een microvezeldoekje.

Met beleid

Omdat je inductiekookplaat gemaakt is van glas kunnen er snel krassen ontstaan. Zorg dus dat je niet te grof te werk gaat en gebruik altijd een zachte doek om de plaat verder schoon te maken en te drogen. Over het algemeen werkt baking soda of schoonmaakazijn prima om de plaat normaal goed schoon te krijgen.