Lifehack: bescherm je fruit tegen fruitvliegjes

Vrije tijd door Juliët

Heerlijk al dat zomerse fruit, maar dit betekent helaas wel fruitvliegjes. We houden ze het liefst op afstand, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ze blijven maar terugkomen. Je eten wordt er niet echt smakelijker door. Maar hoe pakken we deze beestjes nu aan? Wij hebben de tips voor je!

Fruitvliegjes

Zodra je fruitvliegjes ziet dan mag je wel extra uitkijken met je eten. Ze komen met name op verse producten af en die gaan helaas sneller rotten. Fruitvliegjes houden van rijpend eten, rottend voedsel en planten. Maar gelukkig hebben we wat tips voor jullie:

1. Azijn en wasmiddel

Doe een paar druppels afwasmiddel in een kom met azijn. Zodra de fruitvliegjes een landing maken in de kom, gaan ze zinken. Die zien we nooit meer terug!

 

2. Melk, suiker en peper

Maak een lekker cocktaitlje met deze ingrediënten. Gebruik twee koppen melk, honderd gram suiker en vijftig gram peper. Laat dit mengsel tien minuten zachtjes koken in een pan en giet het vervolgens in een diep bord. Voordat je het weet heb jij straks een lading fruitvliegjes bij je cocktail zitten verdrinken.

 

3. Papieren kegel met fruit in een glas

Vliegjes vangen doe je als volgt. Maak een papieren kegel en plaats de dunne kant in een beker of een potje. Doe hier wat fruit of alcholische drank in. Dek de hoeken van de beker goed af, want anders kunnen de vliegjes ontsnappen. Dit willen we natuurlijk niet.

 

4. FruitFlyNinja

Met een val van FruitFlyNinja vang jij iedere fruitvlieg die maar bij je in de buurt komt. De lokstof zit in een hadnige val en die kun je overal en nergens op vastplakken. Weg met dat geknoei. Je kan de val ook nog eens super makkelijk plaatsen. Nou dit moet je hebben toch?

 

5. Schaaltje met azijn, bier of rode wijn

Jaja de laatste tip alweer. Vul een schaaltje met azijn, bier of rode wijn. Bedek dit schaaltje vervolgens met plastic en prik hier een aantal gaatjes in. Zo kunnen de vliegen het schaaltje invliegen, maar er niet meer uit.

 

Het is belangrijk om je fruit en groenten goed te beschermen. Laat eten dus niet zomaar rondslingeren ergens in huis. Heb je een fruitschaal? Bedek deze dan met een netje. Ook kun je de vuilnisbak het beste regelmatig reinigen. Was ook je hand- en theedoeken vaak om te voorkomen dat ze vocht vasthouden. Dit is namelijk de ideale broedplaats voor fruitvliegjes.