Fruitvliegjes bestrijden? Zet dan déze plant in je keuken

Wonen door Anne-Fleur

In de zomer is het altijd weer zo'n feest: fruitvliegjes komen in plagen en zijn letterlijk niet weg te slaan bij je geliefde, verse fruit. Supervervelend natuurlijk, want niemand heeft graag vliegjes bij z'n eten. Ben je ten einde raad met hoe je deze minivliegen het beste kunt bestrijden? We've got you...

Plant in de keuken voor fruitvliegenbestrijding

Misschien heb je alle huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes al geprobeerd en lijkt niets te helpen. Fruitvliegjes komen toch echt weer terug. Oók na een glas azijn met afwasmiddel en water op je aanrecht. Toch hebben wij de perfecte oplossing gevonden waardoor fruitvliegen niet eens meer in de buurt van je keuken durven te komen. Ons advies: zet een muntplantje in de keuken!

Werkt een muntplantje echt?

Jazeker werkt een muntplantje echt tegen fruitvliegjes. Dit komt door de sterke geur die de plant heeft, waardoor vliegjes snel afschrikken. Maar... daar blijft het niet bij. Ook spinnen vertrekken met de noorderzon als ze deze plant ruiken. En dat is alleen maar goed, want voor een mensenneus ruikt deze plant natuurlijk heerlijk.

Geen chemicaliën 

Niet alleen heb je de gewenste resultaten (en meer) wanneer je een muntplantje in huis haalt, het is ook nog eens een natuurvriendelijke optie, waardoor je geen gekke chemicaliën hoeft te gebruiken om de vliegjes te bestrijden. Fijn voor de vliegen én voor jou. Merk je dat één plant niet genoeg is, schroom dan niet om er nog veel meer neer te zetten. Frisse keuken en fris fruit, wat wil je nog meer?