Wil je zien: deze arts brengt kinderen als superhelden richting de operatietafel

Media door Rochèll

Een operatie is altijd spannend. Voor volwassenen, maar zeker voor kinderen. Om de zenuwen te verminderen, heeft een arts uit Brazilië een standaard routine bedacht. Hij brengt de kinderen als superhelden richting de operatietafel. Op Instagram deelt hij een video van een aantal jonge patiënten. Dit wil je zien!

Jonge superhelden

De Braziliaanse arts Leandro Guimarães heeft dé manier bedacht om kinderen gerust te stellen, voordat ze een operatie moeten ondergaan. De kinderen mogen namelijk een kostuum van hun favoriete superheld aantrekken, om vervolgens 'vliegend' op de schouders van de arts richting de operatietafel te worden gebracht. Inmiddels is de video al meer dan 7 miljoen keer bekeken.

Toen de arts een meisje moest opereren die tot vlak vóór de operatie heel erg zat te huilen, kwam hij op het idee. Tegen CNN vertelt hij: "Ik beloofde mezelf dat ik dat nooit meer zou meemaken en dat ik nooit meer zo’n verdrietig kind van zijn of haar moeders schoot zou hoeven meenemen naar de operatiekamer." Hij kocht een aantal verschillende kostuums van superhelden en liet de kinderen kiezen welk kostuum ze wilden dragen. En dat bleek een succes.

Minder nerveus

De kostuums stellen niet alleen de kinderen gerust, maar ook hun ouders. "Ze zien dat hun kinderen niet hoeven te lijden voor de operatie en als de ouders zelf minder nerveus zijn, kunnen ze een veilige omgeving bieden aan hun kinderen", legt hij uit. Volgens de arts vragen sommige kinderen na de operatie zelfs of ze nog een keer mogen. "En kinderen die weer moeten, vragen niet eens meer of de operatie pijn gaat doen. Dat is voor mij echt een geschenk.”

Bekijk hier de beelden:

Meer op Instagram