Make-upvlekken op kleding voorkomen en verwijderen

Mode & trends door Lien

Een make-upvlek op je favoriete witte topje is natuurlijk allesbehalve fijn. We vertellen je hoe je die hardnekkige vlekjes voorkomt en op welke 4 manieren je ze kunt verwijderen. 

Make-up vlekken voorkomen

De eerste tip: breng je make-up 'mat' aan. Als dit te 'crèmig' is loop je het risico dat je vlekjes achterlaat. Ben je klaar met aanbrengen? Dep het geheel dan voorzichtig af met een watje. Zo minimaliseer je het risico van afgeven. Wat ook helpt is om je haar over je gezicht te laten vallen wanneer je je kleding aantrekt. Toch is dit trucje niet per se nodig. Een makkelijkere manier om vlekken te voorkomen is door je kleding aan te trekken voordat je aan je make-up begint. En last, but not least: Verwijder je make-up voordat je je kleding weer uittrekt.

Make-upvlekken verwijderen

Mascara

Mascara is een geliefd product, maar niet op je kleding of kussensloop. Om het te verwijderen gebruik je simpelweg een beetje alcohol op een wattenstaafje. Dep voorzichtig op de vlek en voeg vervolgens wat extra vlekkenverwijderaar toe voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt. Het resultaat: geen vlek meer te zien.

Vloeibare make-up

Vloeibare make-upvlekken lijken misschien onverslaanbaar, maar met dit verrassende middeltje win je de strijd: scheerschuim. Voeg een scheutje alcohol toe aan het schuim, breng het aan op de vlek, laat het even intrekken en was het vervolgens in de machine. De vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Lukt het nog niet helemaal? Probeer het dan nog eens met meer alcohol.

Poeder

Mors je per ongeluk poeder of blush op je kleding? Ga dan vooral niet wrijven. Wat je wel wilt doen: meng wat witte wijnazijn met water, breng het aan op een tandenborstel en behandel de vlek voorzichtig. Door dit proces te herhalen, vervaagt de vlek steeds wat meer.

Meer lezen: Verassend middeltje tegen droge lippen

Lippenstift

Lippenstiftvlekken kunnen lastig zijn om te verwijderen, maar het is zeker niet onmogelijk. Begin met het aanbregen van wat vaseline, dit maakt de vlek wat zachter. Strooi hier vervolgens baking soda op en wrijf dit in met een lepel. Even laten rusten en dan wassen in de machine. Rode tinten kunnen wat hardnekkiger zijn en mogelijk meerdere wasbeurten nodig hebben voor een vlekkeloos resultaat.

Met deze simpele stappen hoef je je geen zorgen meer te maken over blijvende make-upvlekken!