Een wijnpakket samenstellen: zo doe je dat!

Vrije tijd door Djamila

Op zoek naar een cadeau voor een echte wijnliefhebber? Dan is een wijnpakket een goed idee. Maar dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat de wijn ook daadwerkelijk in de smaak valt. Dat kan best lastig zijn. Zeker als je zelf geen wijndrinker bent en hier weinig verstand van hebt. Sommige mensen gaan dan maar uit van het principe: hoe duurder, hoe beter. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Goedkope wijn kan net zo lekker zijn. Maar waar baseer je je keuze dan wél op? Hoe stel je zelf een uniek en heerlijk wijnpakket samen?

Verschillende opties 

Bedenk eerst goed hoe het wijnpakket eruit moet komen te zien. Er zijn veel verschillende opties. Meestal bestaat een wijnpakket uit twee of drie wijnen. Het kan er echter ook maar één zijn, die je vervolgens combineert met lekkernijen voor een heerlijke borrelavond.

Kies je voor een wijnpakket met verschillende wijnen? En is dit voor iemand die eigenlijk iedere wijn lust? Dan is het leuk om een combinatie tussen zowel rode als witte wijn te maken. Als je weet welke wijn de voorkeur heeft, blijf je natuurlijk gewoon bij twee dezelfde soorten wijnen met een net wat ander smaakprofiel. Zo geef je de ontvanger een leuk pakket om zelf een eigen wijnproeverij te organiseren.

De meeste wijnpakketten bestaan uit rode, witte en rosé wijn. Dit is de klassieke variant. Wil je er zeker van zijn dat de wijnen ook daadwerkelijk in de smaak zullen vallen? Kies dan voor subtiele wijnsoorten. Denk aan een Pinot Noir als rode wijn en een Pinot Grigio als witte wijn. Rosé wijnen zijn over het algemeen al subtiel en vallen bij de meeste wijnliefhebbers wel in de smaak. Een lichte rosé uit de Provence is altijd een goede keuze.

Verrassende twist 

De zomer is weer begonnen! Dat betekent ook dat er weer volop buiten geborreld wordt. Bij tropische temperaturen wil je dan ook weleens een ander drankje uitproberen. Daarom is het juist leuk om in deze tijd van het jaar een verrassende (zomerse) twist aan het wijnpakket te geven. Denk bijvoorbeeld aan een sangriapakket.

Sangria is natuurlijk het ultieme zomerdrankje. Met een glaasje sangria in de hand voelt het pas écht als zomer. Dit is dan ook het perfecte cadeau voor een ieder die jarig is gedurende de zomermaanden of wanneer er gewoon wat te vieren is in deze tijd. Een kleurrijk en zomers wijnpakket waar menig ontvanger blij van zal worden.

Voor het maken van sangria zijn enkele ingrediënten nodig. De basis wordt natuurlijk gevormd door een heerlijke rode wijn. Daarnaast gebruik je een citroenachtige frisdrank en combineer je deze met verschillende fruitsoorten zoals een citroen, appel, limoen en sinaasappel. Om het pakket helemaal compleet te maken, zou je er ook nog voor kunnen kiezen om er een mooi glas aan toe te voegen. Zo beschikt het pakket over alles wat hij of zij nodig heeft voor een heerlijke zomerse borrelavond.