Zo blijven je sieraden langer mooi

Mode & trends door Lien

Sieraden zijn de perfecte toevoeging aan iedere outfit en staan ook nog eens heel elegant. Een nadeel is dat ze enorm prijzig kunnen zijn. Door er voorzichtig mee om te gaan blijven ze langer mooi en heb je het meeste plezier van deze accessoires. Zo hoef je weer minder snel nieuwe aan te schaffen. Lees hieronder hoe je ze het best kunt bewaren.

Of je nou zilveren, gouden, goldplated of roestvrijstalen accessoires draagt: bij ieder sieraad is het van belang dat je er goed voor zorgt. Doe je dit niet, dan kan het materiaal na een tijdje verkleuringen of beschadigingen oplopen. Dat willen we natuurlijk niet. Je houdt je sieraden zo lang mogelijk mooi met deze tips:

Doe ze als laatst om

Het is handig om te wachten met omdoen totdat je helemaal klaar bent met je dagelijkse routine. Verschillende producten kunnen je sieraden namelijk aantasten, zoals haarspray en parfum. Zelfs make-up kan een bepaald effect op je accessoires hebben. Genoeg reden om ze als laatst pas om te doen.

En ’s avonds weer af

Ze inhouden met slapen is geen goed idee. Of het nou om een ketting of set oorbellen gaat: door wrijving en warmte lopen deze kleine beschadigingen op. Zonde en onnodig, dus probeer er aan te denken om ze af te doen. Je kunt jezelf eraan helpen herinneren door een reminder te zetten op je telefoon, of ze op een vast moment aan het einde van de dag weer in een sieradendoosje te stoppen.

Meer lezen: Zilver, goud of rosé?

Sieraden veilig bewaren

De badkamer is plek waar veel mensen hun sieraden bewaren, je doet ze immers af voordat je gaat douchen. Toch bewaar je ze liever op een andere plek in huis. Dit omdat ze door vocht van kleur kunnen veranderen. Ook de hitte kan effect hebben op je kettingen, oorbellen en ringen. Bewaar ze liever op een afgesloten plek zonder warmte en vocht.