Zilver, goud of rosé: dit past er bij ieder huidtype

Mode & trends door Lien

Misschien heb je ooit wel eens gehoord dat blauw écht jouw kleur is, pasteltinten je doen stralen of dat donkere kleuren je een bleek gezicht geven. De ene kleur kan je net weer wat beter staan dan de ander. Zo is het ook met sieraden: zilver, goud en rosé kunnen bij iedereen anders staan. Lees hieronder welke het best bij jou zou passen.

Er bestaat een simpel trucje dat je kunt uitvoeren om erachter te komen of je voor zilver, goud of rosé moet gaan.

Kleur sieraden bij jouw huidtype

Waar je op wilt gaan letten is de ondertoon van je huid. Is deze warm of koud? Om dit te achterhalen neem je je aderen onder de loep. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar die op je polsen.

Blauwige en paarsachtige aderen betekenen dat je een koele ondertoon hebt. Als ze wat meer aan de groenige kant zijn, heb je juist een warme ondertoon. Wanneer dit lastig te zien is, kan het zijn dat jij een mix van beide hebt: blauwgroen. Dan heb je een neutrale ondertoon. Bij een koele ondertoon passen zilveren sieraden het best. Goud en rosé gaan dan weer hand in hand met een warme ondertoon. Bij een mix van warm en koel zou iedere kleur je perfect staan.

Ook interessant: nagellak zonder schadelijke stofjes

Toch maakt het natuurlijk helemaal niet zoveel uit welke ondertoon je hebt. Als jij een koelere huid hebt en het allerliefst goud draagt, dan moet je dit natuurlijk vooral blijven doen. Er gaat niks boven je eigen smaak.