Aan dit middeltje hebben muggen een hekel

Vrije tijd door Chloe

Als er een nadeel is aan het zomerseizoen dat zijn het wel de muggen. Je kan van alles proberen, maar het lijkt alsof het allemaal niet werkt. Voor je het weet zit je onder de muggenbulten. Ben jij hier ook klaar mee? Lees dan snel verder, want wij hebben een wondermiddeltje gevonden waar muggen echt een hekel aan hebben.

DEET tegen muggen

Het meest bekende middeltje tegen muggen is natuurlijk DEET. Het werkt dan ook echt om muggen op afstand te houden, maar heeft ook zo z'n nadelen. Zodra je het potje opent ruik je al dat het vol chemische stoffen zit. Mocht je dit te veel gebruiken kan dit in je bloedbaan terechtkomen en dat kan zelfs schadelijk zijn voor je zenuwstelsel. Nou hoef je niet direct in paniek te raken, want die kans is erg klein. Daarnaast gebruiken wij het in Nederland ook niet het hele jaar door en valt het dus allemaal wel mee.

Nadelen van DEET

DEET is dus een ontzettend populair en effectief middel, maar toch heeft het ook nog andere nadelen. Door de chemische stoffen kan het namelijk plastic oplossen. Als je dit op je handen hebt tijdens je vakantie, kan het dus je zonnebril of camera aanvreten. Daarnaast wordt dit middeltje al zo lang gebruikt, dat er zelfs als muggen zijn die resistent blijken te zijn tegen DEET. Dat maakt het niet alleen vervelender voor ons, maar ook gevaarlijk aangezien de beesten zo makkelijker ziektes kunnen verspreiden.

Het wondermiddeltje tegen muggen

Goed, DEET is dus niet het allerbeste middeltje om te gebruiken. Maar wat moet je dan? Gelukkig hebben wij het antwoord hierop. Lemon-eucalyptusolie schijnt namelijk net zo goed te werken als DEET tegen muggen. Daarnaast is dit middeltje 100% natuurlijk en kan tot wel acht uur muggen op afstand houden. Snel in huis halen dus!