Leugentjes om eigen bestwil die we allemaal wel maken

Vrije tijd door Lisa_V

We weten het: eerlijkheid duurt het langst. Maar na een drukke week zitten we stiekem niet te wachten op een etentje met dat ene vriendinnetje dat alleen maar kan zeuren. Probeer dat maar eens op een eerlijke manier uit te leggen… 

We kennen het allemaal wel: je hebt op te veel dingen tegelijk ‘ja’ gezegd en nu zit je hele weekend vol met afspraken waar je eigenlijk geen zin in hebt. Omdat het leven soms al ingewikkeld genoeg is, ben je soms beter af met een klein leugentje om eigen bestwil. Wedden dat jij onderstaande leugentjes weleens hebt gebruikt?
 


‘Ik heb je mail echt niet gehad hoor... Oh wacht! Hij zat in m'n ongewenste e-mail, ik ga hem nu gelijk beantwoorden'. Oeps, je hebt het beantwoorden van die mail gewoon net iets te lang uitgesteld.

‘Oh sorry mijn telefoon stond op stil’. Uhm... Je zat net in de slotscene van je favoriete serie, die moest jij gewoon even afkijken. Dat belletje kan wel wachten.

‘Ik voel me niet zo lekker... Ik heb hoofdpijn en ik ben ook misselijk. Ik moet echt vroeg naar bed.’ Aha, maar ondertussen lig je wel languit op de bank een reep chocola weg te werken. Af en toe heb je gewoon wat tijd voor jezelf nodig.

‘Nee, hoor ze voor de helft van de prijs’. Je vriend hoeft echt niet te weten hoe duur je schoenen waren.

‘Het bereik was echt heel slecht, dus het lukte niet om je terug te bellen...’ Sommige telefoontjes wil je gewoon zo lang mogelijk uitstellen.

‘Ik moet eigenlijk een beetje op mijn geld letten, dus ik ga liever niet mee uit’. Netflix wint het alweer van een hippe club... 

 

‘Ik ga het echt niet redden met mijn werk, ik heb een vergadering die wat langer duurt’. Hé, dat onderonsje met die leuke collega telt toch als het perfecte excuus om niet naar de sportschool te hoeven?

‘Het aantal jongens waarmee ik seks heb gehad is op twee handen te tellen. Ja, echt!’  Als je je vakantieliefdes niet meetelt, valt het best mee inderdaad. En je nieuwe liefde hoeft niet alles te weten, toch?

‘Het was erg lekker, maar ik zit gewoon heel snel vol...’  Als je voor het eerst bij je schoonmoeder gaat eten, kun je maar beter niet al te eerlijk zijn over haar kookkunsten.

‘Oeps, ik heb dan al een verjaardag en die is helemaal aan de andere kant van de stad.’ In werkelijkheid heb je gewoon geen zin om van de ene naar de andere verjaardag te moeten haasten.

‘Ik moet wel op tijd weg, want de oppas kan maar tot 21.00.’ De oppas kon wel, maar jij hebt gewoon geen zin om uren te blijven hangen.

‘Zo stom, de bus rijdt echt net weg, nu moet ik een halfuur wachten...' -  Terwijl je net met natte haren onder de douche vandaan stapt.

Welke van de bovenstaande leugentjes heb jij weleens gebruikt?