Deze dingen had je eerder willen weten over skincare

Gezicht door Lien

We weten allemaal dat je huid er happy van wordt als je deze goed verzorgt. De één houdt een uitgebreide, stapsgewijze skincare-routine aan, de ander houdt het liever kort, maar krachtig. Uiteindelijk gaat het erom wat voor jou goed werkt. Toch zijn deze ongeschreven skincare-regels fijn om in je achterhoofd te houden!

Skincare: de basis

Het is echt niet nodig om allerlei dure serums aan te schaffen om je huid een beetje te verzorgen. Vaak zit het ‘m meer in het ‘hoe’ dan in het ‘wat’. Je gewoontes spelen hierbij dus een grote rol. Neem deze onder de loep en pas ze aan waar nodig, je huid gaat je dankbaar zijn! Naar welke je dan zoal kunt gaan kijken, zijn deze:

1.      Kussensloop vaak verwisselen

De plek waar zich allerlei bacteriën opstapelen, is een kussensloop. Verwissel je je sloop te weinig, dan gaan deze bacteriën zich vermenigvuldigen. Dat klinkt heel vies! En eigenlijk is dat het ook wel een beetje. Je huid is het hier volkomen mee eens, want puistjes en andere oneffenheden ontstaan daardoor sneller. Dus, verwissel ‘m nu of vanavond meteen!

2.     Een satijnen kussensloop gebruiken

Nog eentje die met je kussen te maken heeft: het is geen absolute must, maar een satijnen sloop aanschaffen is ideaal voor je huid én haar. Op een ‘normale’ sloop trekt de voedende crème die je net op je gezicht hebt gesmeerd, ook in het kussen. Daardoor gaat veel van het product verloren en is je huid de volgende ochtend een stuk minder gehydrateerd. Een satijnen sloop zorgt ervoor dat je huid beter blijft ademen en het vochtgehalte wordt gereguleerd.

3.    SPF = BFF

De zon kan je huid enorm beschadigen. Dat is iets wat je al helemaal gaat zien naarmate je ouder wordt. Doe je toekomstige zelf een gunst en smeer iedere dag SPF op. Ook wanneer het bewolkt is, heeft je huid baat bij wat extra bescherming. Je kunt SPF toevoegen als laatste stap in skincare-routine. Ook handig: doe een kleine tube in je tas. Zo heb je dit wonderingrediënt altijd bij je en kan je het waar dan ook gebruiken.

Ook interessant: Alles wat je wilt weten over collageen

4.    Dubbel reinigen

Bij double cleansing verwijder je eerst de vuiltjes die zich gedurende de dag hebben opgestapeld. Vaak wordt hier een reiniger op oliebasis voor gebruikt. De tweede keer gebruik je een cleanser op waterbasis. Het idee is dus dat je twee verschillende reinigers gebruikt in plaats van één. Make-up, dode huidcellen, overtollige olie kunnen zo beter worden verwijderd. Tip: gebruik cleansers zonder alcohol, want dat ingrediënt is echt funest voor je huid! En last, but not least: consequentie is de sleutel. Iedere dag kort je gezicht verzorgen is beter dan één keer per week uitgebreid.

Met deze skincare-basis kom je al een heel eind.