5x de leukste manieren om te reizen zonder te vliegen

Reizen door Maya Luz

Het is zomer! Tijd om erop uit te trekken dus. Vliegen is vaak een voor de hand liggende keuze als het op reizen aankomt. Maar tegenwoordig kiezen veel mensen er juist voor om niet te vliegen, bijvoorbeeld in verband met het klimaat. Wil jij deze zomer op een andere manier reizen? Dit zijn de leukste manieren om te reizen zonder te vliegen.

Lees ook: Op vakantie als vegan: zo plan je gemakkelijk je vakantie

Met de auto

Heb jij een auto? Dan kun je deze zomer gaan roadtrippen! Met een klein clubje vrienden kunnen jullie een mooie reis maken door Europa. Het voordeel van reizen met de auto is dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Je kunt overal naartoe zonder dat je ergens een auto moet huren. Je kan hierdoor een hoop geld besparen, zeker als je van plan bent om meerdere landen of plaatsen te bezoeken. Leg de kaart eens op tafel met je vrienden en stippel een route uit langs alle locaties die jullie graag willen bezoeken!

Met de trein

Je kunt tegenwoordig een hoop van de wereld zien met behulp van de trein. Vanuit Amsterdam rijden er een hoop treinen naar het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld naar Belgische, Franse en Duitse steden reizen met de trein. Reizen met de trein kan een stuk goedkoper zijn dan vliegen en is ook veel milieuvriendelijker. Daarnaast heb je gedurende de rit constant mooi uitzicht!

Met de bus

Wil je graag budgetproof reizen? Dan is een bus je beste vriend. Je kunt tegenwoordig naar een hoop Europese bestemmingen reizen met de bus, voor een vrij lage prijs. Dit is vooral een handige methode als je alleen reist of als je kleinere afstanden aflegt. Het reizen met de bus is misschien niet de meest comfortabele optie op deze lijst, maar het is zeker de moeite waard als je geld wil besparen deze zomer.

Met de boot

Op het Europese vaste land is er veel te zien, maar daarbuiten natuurlijk ook! Zo kun je bijvoorbeeld een boot nemen naar Engeland. Het reizen met de boot kun je bijvoorbeeld ook combineren met je roadtrip, aangezien je ook een boot kunt nemen waar je met de auto op kunt. Blijf je liever in eigen land? Neem dan bijvoorbeeld eens de boot naar een van de Waddeneilanden! En als we het toch over boten hebben, je kunt ook nog overwegen om op cruisevakantie te gaan!

Met de motor

Last but not least hebben we de vakantie voor de echte durfals onder ons. Voor wie een motorrijbewijs heeft, is reizen met de motor natuurlijk een hele fijne optie! Het is net zo vrij als met de auto reizen, alleen dan wat compacter. Deze manier van reizen is erg voordelig als je alleen reist of met meerdere vrienden gaat die op motor rijden. Houd er alleen wel rekening mee dat je een stuk minder bagage mee kunt nemen. Deze optie is daarom waarschijnlijk geschikter voor een weekendje weg.

Toch wel vliegen? Lees dan: Last van vliegangst? Zo blijf je kalm tijdens jouw volgende vlucht