Dit is waarom je beter zonder sieraden kunt gaan slapen

Mode & trends door Juliët

Het liefst draag je je sieraden de hele dag. Met het douchen, het sporten en het slapen. Maar wist je dat het eigenlijk best gevaarlijk kan zijn als je met sieraden gaat slapen? Daarnaast is het niet alleen niet zo comfortabel het is ook nog eens slecht voor je sieraden. Wij gaan je vertellen hoe het zit.

Slapen met je sieraden

Waarschijnlijkt spreekt het wel voorzicht, maar toch gaan we je even vertellen waarom het niet verstandig is. Slapen met sieraden kan namelijk zorgen voor bepaalde irritaties of zelfs kleine wondjes. Draag jij juist graag ringen? Dan kan het zo zijn dat je vingers in de nachts ineens afknellen. Oorbellen zorgen juist weer voor irritatie bij het oor en een ketting kan veel te strak om je nek gaan zitten, waardoor je kunt stikken.

 

Roestvrij staal

Een voordeel aan sieraden is dat ze er in alle soorten en maten zijn. Als je per se met sieraden wilt slapen, ga dan voor roestvrij staal. Deze slijten een stuk minder snel en zijn vaak hypoallergeen. Zo voorkom je dat je irritaties krijgt bij de huid. Het enige nadeel kan alleen wel zijn dat de sieraden niet meebuigen met je lichaam. Dit komt omdat roestvrij staal heel hard is. Bij gouden en zilveren sieraden zul je dit niet merken.

 

Sieraden beschadigd

Helaas kunnen je sieraden erg beschadigd raken door ermee te gaan slapen. Dit kan komen doordat ze in de war komen te liggen met je haren, kleding of beddengoed. Er kunnen knoopjes in komen, je kunt steentjes verliezen of alles gaat in de war. Dit willen we natuurlijk niet. Misschien is het daarom dan toch verstandiger om zonder sieraden te gaan slapen. Bewaar je sieraden daarom in een sieradendoosje. Zo blijven ze langer mooi en voorkom je dat ze verder beschadigd raken. Probeer daarnaast vooral crèmes, schoonmaakmiddelen of andere doucheproducten te vermijden. Deze zitten namelijk vaak vol chemische stoffen en die kunnen ervoor zorgen dat de glans van je sieraden afgaat. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Ook tijdens het sporten en douchen kun je ze ook maar beter even afdoen. Je weet maar nooit of je ergens achter blijft haken en daarnaast kunnen er onnodig krasjes opkomen. Ze zeggen niet voor niks voorkomen is beter dan genezen. Het is eigenlijk maar een kleine moeite om je sieraden af te doen als je weet dat ze zoveel langer mooi blijven. Mocht je ze nou echt in willen laten, let er dan op van welk materiaal de sieraden zijn.