Meau: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Meau is een een Nederlandse singer-songwriter.

Over Meau

Volledige naam
Meau Hewitt
Geboortedatum
10 mei 2000 (leeftijd 24 jaar)
Geboorteplaats
Blaricum
Huidige woonplaats
Utrecht
Relatiestatus
Meau heeft een relatie met haar gistarist Vadim Neef.

Achtergrondinformatie

Na het afronden van de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam rondde Meau in 2021 de pop/rock-opleiding van de Herman Brood Academie af.. Niet veel later bracht ze haar debuut-EP Kalmte uit.

Jeugd

Meau groeide op in Weesp waar ze naar het Vechtstede College ging. Vanaf haar vijfde volgt ze al zang- en pianolessen. Ook zong ze drie jaar mee met het koor van Kinderen voor Kinderen. Daarna mocht ze als lid van het (achtergrond-)koor van Babette Labeij optredens doen bij onder andere The Passion en de finales van The voice of Holland. Na de middelbare school heeft ze de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam gevolgd. Aan de kant van de moeder van Meau zit Surinaams bloed.

Carierre

Na haar eerste EP Kalmte bracht Meau in september 2021 de succesvolle single ‘Dat heb jij gedaan’ uit. Dit lied werd onder andere 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf en Radio 2 TopSong. Daarnaast stond het meerdere weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Vanaf dat moment is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Samenwerkingen met Racoon en Paul de Munnik, uitverkochte concerten en optredens op festivals volgden. In mei 2023 kwam ook haar debuutalbum uit. De plaat heet 22, toepasselijk, want met die release sluitte ze ook haar 22e levensjaar af.

Vermogen Meau

Het is niet bekend wat het vermogen is van Meau.

Instagram Meau

Bekend van

Dat heb jij gedaan

De titel van het lied waarmee Meau doorbrak. Een nummer dat herkenbaar is voor veel luisteraars. Het gaat over een toxic relatie waar ze in heeft gezeten. Een relatie die niet gezond was en waar ze mentaal veel pijn aan heeft overgehouden.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Meau

Wat is de echte naam van Meau?

Haar volledige naam is Meau Hewitt.

Waarom schreef Meau Dat heb jij gedaan?

Het liedje gaat over een toxische relatie van een aantal jaren geleden. 'Dat klotegevoel dat toen is ontstaan, dat gaat nooit meer weg en dat heb jij gedaan', zing ze. Ze heeft het dus letterlijk van zichzelf afgeschreven.

Welke afkomst heeft Meau?

Meau is opgegroeid in Weesp, en heeft deels Surinaamse roots (via haar moeder). Haar opa is professioneel muzikant geweest, dus muziek zit Meau in de genen.

Wat is het verhaal van Meau?

Meau schreef het lied Dat heb jij gedaan tijdens de lockdown vanwege de coronapandemie. Het lied gaat over een toxische relatie waar ze zich voorheen in bevond. Ze zag er zelf grappig genoeg geen single in.

Wat kost Meau per uur?

De prijs (richtprijs) voor het boeken van MEAU is € 9.500 – € 10.500.

Wat zingt Meau?

 Meau schrijft en zingt haar eigen liedjes, waarbij ze zichzelf vaak begeleidt op gitaar.

Hot or Not?

  • Yes! (6)
  • Nope! (0)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress