Gratis festivals die je deze zomer wil pakken

Vrije tijd door Sanne Michelle

Is de kaartverkoop van de festivals deze zomer je helemaal ontgaan en is alles al uitverkocht of is jouw budget voor tickets gewoon niet zo hoog? Wij snappen het, maar geen zorgen! Gelukkig zijn er ook een hoop festivals waar je gratis en voor niets kunt flaneren met je vriendinnen. Zet deze feestjes maar vast in je agenda.

Reuring Festival - Purmerend

Dit internationale zomerfestival viert dit jaar haar 20-jarig jubileum in het park in Purmerend. Les Commandos Percu is de openingsact en zetten het park in vuur en vlam met hun vuurwerk act met trommels en veel lawaai. Het festival dat zich buiten het park om ook in de binnenstad van Purmerend afspeelt begint op vrijdag 24 juni en duurt t/m zondag 26 juni en je kunt genieten van straattheater, de lekkerste gerechten die bereid worden in diverse foodtrucks, toffe acts en live muziek. Op de zondag kun je Maan, Meau, Rondé en Froukje spotten, hoe tof! 

Dias Latinos - Amersfoort

Aan de naam kon je het al zien, maar dit is het grootste gratis Latin & Caribbean festival van Nederland! De binnenstad van Amersfoort wordt op 1, 2 en 3 juli omgetoverd tot een Latijns-Amerikaans walhalla met de tofste artiesten, diverse workshops en andere festiviteiten. Shake those hips!

Big Rivers - Dordrecht

In Dordrecht vind je meerdere gratis festivals, waaronder Big Rivers dat dit jaar op 15 tot 17 juli is. Het festival wordt georganiseerd in de binnenstad en biedt meer dan 140 acts met veel verschillende muziekgenres aan op 14 verschillende podia. Je kunt het programma hier vinden. Drankje erbij en dansen maar!

Matrixx at the park - Nijmegen

Matrixx at the park is een onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en vindt plaats in het park met twee podia op zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022. Er komen verspreid over de week verschillende toffe artiesten waar jij gratis en voor niks van kunt genieten zoals: Bizzey, Tony Junior, Freddy Moreira, La Fuente, Lucas & Steve, Kriss Kross Amsterdam, Frenna, Frequencerz en The Partysquad. Geweldig!

Sneekweek - Friesland

Dit populaire zeilevenement gaat inmiddels al heel wat jaren mee, dit jaar is het namelijk de 85e editie! De Sneekweek is dit jaar op vrijdag 5 t/m donderdag 11 augustus 2022 en is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. Op het Schaapmarktplein in de stad vind je een podium genaamd Beestenboel waar artiesten optreden zoals Freddy Moreira, Tony Junior, Team Rush Hour, The Partysquad en Quintino. Ook is er een gezellige kermis. Zeker de moeite waard!

Zomerparkfeest - Venlo

Het zomerparkfeest is een gratis festival in Venlo waar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers op af komen. Het grote festival met maar liefst 130 acts van verschillende genres is een must go in het laatste weekend van augustus (25 - 28 augustus). Over de line-up van dit jaar is nog weinig bekend, maar in voorgaande edities hebben er artiesten opgetreden zoals De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel. 

Appelpop Festival - Tiel

Dit tweedaagse popfestival viert dit jaar al hun 29e editie in Tiel, Gelderland. Appelpop is het grootste gratis muziekfestival van Nederland en is ieder jaar in het tweede weekend van september op de Waalkade. Dit jaar valt het op 9 en 10 september. Grote namen die je daar kunt spotten zijn o.a. Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Goldband, Froukje, MEAU, Antoon en Son Mieux. En dat alles is gratis, wauw!

via GIPHY

Lees ook: 21 x festival outfit inspiratie 2022