De 5 beste ijssalons van Utrecht

Vrije tijd door Jeanine

Ga je binnenkort naar Utrecht en ziet de weersvoorspelling er veelbelovend uit? Dan wil je echt aan één van deze ijssalons een bezoekje brengen. De lekkerste ijsjes vind je hier!

Lees ook: De 10 beste ijssalons van Zuid-Holland

1. Roberto Gelato

De beste ijssalon van Utrecht is toch wel Roberto Gelate. Deze staat met stip op nummer 1. Het ijs hier is echt goddelijk en er staat geregeld een lange rij voor de deur. Als je graag de gekste smaken wilt proberen, kun je hier je hart ophalen. Van een ijsje met frikandel-, haring- of komkommersmaak hoef je hier niet gek op te kijken. Gelukkig kun je hier ook terecht voor een standaard bolletje vanille- of pistacheijs.  

Poortstraat 93, 3572 HG Utrecht

 

2. Lorenzo IJssalon

Nog eentje dan met bijzondere ijssmaken. Stroopwafel, hazelnoot schuimgebak, ruby: ze hebben de lekkerste smaken ertussen zitten. Of wat dacht je van een hoorntje met blueberry muffin en cookie dough? Smullen!

Rijnlaan 29, 3522 BB Utrecht

3. il Mulino

Het water loopt je in de mond als je de ijsjes van il Mulino ziet. Ze houden hier rekening met iedereen. Heb je een bepaalde allergie, wil je ijs zonder toegevoegde suikers of mag je geen zuivel? Dan kun je gewoon bij il Mulino terecht. Ze zorgen ervoor dat ze minstens drie vruchtensmaken op voorraad hebben liggen zonder gluten, noten of melk, zodat je altijd iets hebt om uit te kiezen.

Adelaarstraat 2-4, 3514 CD Utrecht

4. Venezia

Genieten met een heerlijk ijsje ergens aan de Oudegracht, wat wil je nog meer? Venezia biedt de lekkerste smaken aan. Pistache-ijs from scratch, biscottino, cheesecake en ook allerlei vegan smaken worden aangeboden. Ze hebben zelfs een keer Limoncello ijs gemaakt!

Oudegracht 105, 3511 AE Utrecht

5. Vorst

Heel veel ijssmaken om uit te kiezen en een salon die vlak naast het Wilhelminapark zit, dat klinkt als een ideale combinatie. Met heerlijke smaken als ananas-kokos-anijs, aardbei-basilicum en abrikoos-kardemom wordt dat kiezen vast een eitje.

Prins Hendriklaan 6, 3583 EL Utrecht

Lees ook: 8 x de fijnste zomerhoedjes