Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De 10 beste ijssalons van Zuid-Holland

Spontaan zin in een ijsje wanneer je één been buiten de deur zet? Gelijk heb je! Zo maak je er een gezellig uitje van én geniet je van het verkoelende ijs tijdens deze hitte. In Zuid-Holland heb je overheerlijke ijssalons met duizenden smaakjes.

Beste ijssalons Zuid-Holland

Lees ook: 5 redenen waarom jij nú naar Italië moet

1. De IJsmaker (Rotterdam)

Hallo droomijs! IJs is nog nooit zo lekker geweest zoals nu. Bij De IJsmaker in Rotterdam heb je spekkoek, Snickers, mango, bitterkoek en nog veel meer smaakjes. Er gaat een wereld voor je open. Want, zeg nou zelf. Wie heeft er ooit zo’n combi gezien?

Stadhuisplein 16, Rotterdam – Zwart Janstraat 65, Rotterdam

2. Luciano (Wassenaar)

Softijs heeft dit ijssalon zeker, maar ze hebben ook bijzondere ijstaarten, zoals yoghurt-mango, cookies ’n cream, stracciatella en zelfs een verjaardagscake. Het klinkt al heel lekker, laat staan als je het eet! Luciano heeft daarbij ook gluten- en lactosevrije ijshoorntjes.

Van Hogendorpstraat 53, Wassenaar

3. Moments (Voorschoten)

Goddelijk ijs, een speciale nieuwe smaak van de week en een terrasje: Moments ijssalon heeft dit allemaal. Dit ijssalon heeft minimaal 24 smaken, zoals cookie dough, appeltaart, bubblegum, kaneel en nog veel meer. Hier kom je geen smaken tekort. 

Treubplein 10, Voorschoten

4. Lucca (Sassenheim)

Italiaans, softijs, milkshakes, ijscoupes en lekkere slagroomwafels. Genoeg variatie naast een ijsje dus. Deze ijssalon staat bekend om het lekkerste ijs van de Bollenstreek. Klinkt goed, toch? Je kunt hier ook lekker op het terrasje rusten.

Hoofdstraat 270, Sassenheim

5. Frozenijssalon (Noordwijk)

Zei iemand iced capuccino? Frozenijssalon heeft naast heerlijk schep- en softijs ook lekkere koffie, ijstaartjes en (ijs)macarons, yum! Ook handig om te weten: er is een allergenenlijst voor schepijs. Bovendien gebruikt deze ijssalon alleen maar biologische fairtrade producten.

De Keuvel 6, Noordwijk

6. Winzo (Vlaardingen)

Deze ijssalon draait om nostalgie. Fun fact: ze hebben zelfs een Oudhollandse ijskar die je kunt huren. Daarnaast hebben ze nog altijd lekkere waterijsjes, ijsbonbons en ijstaarten. Ga je voor waterijsjes of voor de sorbet tropical smaak?

Van Schravendijkplein 12, Vlaardingen

7. Talamini (Rijswijk)

Vanuit Italië naar Nederland gebracht: Talamini bestaat al tachtig jaar en hebben nog altijd het lekkerste ijs, met verse ingrediënten. Deze ijssalon maakt ook specials, zoals spaghetti. Het is niet de spaghetti die je normaal als avondmaaltijd eet, maar iets heel anders: sliertjes vanille-ijs, slagroom aardbeiensaus en kokosschaafsel. Klinkt niet verkeerd.

Willemstraat 12, Rijswijk

8. Dolomiti IJssalon

Het is niet alleen een ijssalon die schepijs, ijstaarten en verse vruchten maakt, maar ook nog eens een fijne plek die workshops geeft op het gebied van ijsjes en pizza’s. Voor je het weet heb je de smaak te pakken! 

Melis Stokenlaan 13, Den Haag – Apeldoornselaan 229, Den Haag

9. IJsboerderij den Boer (Giessenburg)

Heb je iets te vieren? IJsboerderij den Boer maakt feestelijke mooie ijstaartjes. Je kunt ook gewoon voor de leuk langskomen en een verrukkelijk ijsje eten. Het speciale aan deze ijssalon is dat ze de melk van hun eigen koeien gebruiken. Het is allemaal vers en veilig gemaakt.

Muisbroekseweg 10, Giessenburg

10. IJs & Zo (Leidschendam)

IJsje eten aan de sluis? Yes please! Dit gezellige stekje zit in Leidschendam-Voorburg en heeft een gediplomeerde ijsbereider als baas. Reken er maar op dat je ijsjes goed worden bereid! De ijssalon ziet er ook erg schattig uit met die roze kleurtjes.

Sluisplein 4, Leidschendam

Lees ook: Nature lovers opgelet: dit zijn de mooiste natuurgebieden om te wandelen