Subway slaat plank mis met foute grap over Titanic-onderzeeër: "inmiddels verwijderd"

Media door Rochèll

Het verdrietige nieuws over de Titanic-onderzeeër van OceanGate kan je haast niet zijn ontgaan. Onlangs raakte de duikboot vermist, waarna deze is geïmplodeerd. Alle vijf inzittenden zijn overleden. Een verschrikkelijke gebeurtenis, die zich er zeker niet voor leent om grappen over te maken. Broodjesketen Subway in de Amerikaanse staat Georgia deed dat toch en kon rekenen op geschrokken reacties.

Een franchisenemer van het bekende broodjesmerk Subway ging viral nadat een Twitteraar een foto deelde. Op de foto is te zien dat er een reclamebord buiten staat, met daarop de tekst "our subs don't implode", vertaald: onze onderzeeërs imploderen niet. De twitteraar schrijft: "Het is niet alleen onsmakelijk, het is gewoon triest. Doe het beter."

Lees ook: Christine gaf haar plek in ingestorte onderzeeër op aan zoon Suleman (19): "hij wilde zo graag gaan"

Gemengde reacties

Er worden veel reacties onder de tweet geplaatst. Sommigen kunnen de grap wel waarderen, maar anderen vinden de grap erg misplaatst. "Ik zal nooit bij Subway eten. Het is onsmakelijk en respectloos voor families die dierbaren hebben verloren", schrijft iemand.

Subway reageert

Subway is totaal niet te spreken over de actie van de franchisenemer. Tegen Business Insider vertelt een woordvoerder: "We hebben contact opgenomen met de franchisenemer over deze zaak en duidelijk gemaakt dat dit soort opmerkingen niet thuishoren in ons bedrijf." Het reclamebord is inmiddels verwijderd.