4x dingen om binnenshuis te doen als het te warm is buiten

Vrije tijd door Anjali

We mogen eigenlijk niet klagen om de zomerse temperaturen, maar als het écht te heet wordt, is en dag binnen doorbrengen ook niet verkeerd. Voor de snikhete dagen hebben wij een lijstje gemaakt van dingen die je binnenshuis kunt doen.

Zeker overdag wanneer de zon hoog staat, kan het binnenshuis een stuk fijner zijn. Last van fomo hoef je niet te hebben, want ook tijdens deze dagen zijn er genoeg activiteiten om de zon niet te missen.

1. Plan je volgende vakantie

Daar bedoelen we natuurlijk de leuke dingen mee: niet de logistieke aspecten, maar de inspiratie en de sfeerbeelden. Maak een collage of Pinterestboard van de mooiste tropische oorden en stel je (droom)vakantie samen. Het hoeft niet realistisch te zijn, zolang je je maar goed inbeeld over hoe deze vakantie eruit kan gaan zien.

2. Houd een spa-dag

Als je een bad hebt: geluksvogel. Heb je dat niet? Neem dan een (koude) douche en haal wat maskers in huis voor jou en je eventuele gezelschap. Probeer een lekker voetenbadje, lak een zomers kleurtje op je nagels of pak er een haarmasker bij. Vervelen zul je je zeker niet.

3. Maak je eigen ijs

Niet gelijk naar de winkel rennen voor een ijsmachine, zonder kan het namelijk ook prima. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is slagroom en egcondenseerde melk. De rest voeg je toe naar smaak, zoals banaan, aardbei of chocolade.

4. Organiseer een indoor picknick

Je hoeft je kleedje niet op een stuk gras te zetten, want binnenshuis kan het net zo leuk zijn. Maak je eigen hapjes, leg je kleed en wat kussens op de grond en versier het mooi. Het voelt bijna alsof je buiten bent, minus de verbrande huid en insecten overal.