Dopamine-dressing: modekleuren van zomer 2023

Mode & trends door Lien

Al gehoord van dopamine-dressing? Het is de nieuwste trend op modegebied en het heeft alles te maken met het dragen van kleuren die je vreugde en energie geven. Hoog tijd dus om de felle modetinten van zomer 2023 voor je op een rijtje te zetten.

Fashion colors blijven ieder seizoen weer de meest opvallende trend. Ze zijn makkelijk te herkennen en wisselen enorm per seizoen. Deze zomer staat alles in het teken van een optimistisch, levendig en outgoing palet. Modeliefhebbers vertalen hun zoektocht naar vreugde in het nieuwe dopamine-dressing. Zelfs de minimalisten onder ons zullen een paar items in onderstaande kleuren aan hun kledingkast willen toevoegen.

Lavendelpaars

Dit dromerige paars straalt niet alleen rust en kalmte uit, maar staat ook voor luxe, romantiek en creativiteit. We gaan het veel terugzien in pantalons en oversized blouses. Draag deze lilatint vooral met metallic items, want deze kleuren staan erom bekend elkaars serene, maar toch weelderige uitstraling te versterken.

Metallic

Dat brengt ons gelijk op de volgende kleur, want het zilverachtige metallic maakt opnieuw zijn intrede. Deze feestelijke glimmer geeft je look een luxe, maar toch frisse uitstraling. Het zal met name te zien zijn in accessoires en mesh-items. En zoals je al las: metallic komt het beste tot zijn recht wanneer het bij zachte pasteltinten gedragen wordt.

Hartstochtelijk rood

Rood gaat zonder twijfel de boventoon voeren dit seizoen. Denk bijvoorbeeld aan knalroze blazers en jurkjes met roesjes die flamenco uitstralen. Met deze fluorescerende kleur steel jij ongetwijfeld de aandacht. Felrood staat voor passie, verlangen en intensiteit. Het is absoluut de zomerfavoriet voor de gedurfde modeliefhebbers onder ons.

Kobaltblauw

Deze blauwtint is ready om de meest minimalistische kledingkasten van wat kleur te voorzien. Kobaltblauw wordt geassocieerd met mysterie, weelde en stabiliteit. Past dit helemaal bij jou? Dan mag deze tint zeker niet in jouw garderobe ontbreken. Om volledig mee te gaan in de trend ga je van top tot teen gehuld in deze knalkleur.

Ook interessant: manieren om je hoofd leeg te maken

Mierzoetroze

Last but not least is het zoete en en flamboyante roze niet weg te denken uit de zomermode. Het straalt levenslust, elegantie en vreugde uit. Deze statementkleur laat je het beste tot zijn recht komen in combinatie met tijdloos zwart of denim. Daarnaast is het bij uitstek een geschikte tint om je gemoedstoestand mee te beïnvloeden middels dopamine-dressing.