Deze schoonmaakgewoontes zijn slechter dan je denkt

Lifestyle door Anjali

Hoe vaker je schoonmaakt, hoe schoner het wordt. Klinkt logisch, maar het is niet altijd waar. Te veel schoonmaakmiddel of iets te vaak schoonmaken kan juist een negatief effect hebben. Deze schoonmaakgewoontes kun je daarom beter afleren.

Loop jij elke dag met schoonmaakmiddel door je huis? Soms is te vaak schoonmaken niet de allerbeste optie.

Te vaak je spiegel schoonmaken

Een vingerafdruk op je spiegel? Jij staat alweer met een doekje in je handen. Het is niet zo dat je je spiegel helemaal niet meer kan schoonmaken, maar als er te veel schoonmaakmiddel achter de spiegel komt, tast dit de achterkant hoogswaarschijnlijk aan. Hierdoor krijg je grijze en groene vlekken, die er nooit meer uit gaan. Houd het bij één keer per week, en je kunt nog jarenlang genieten van je spiegel.

Kleding te vaak wassen

Sportkleding moet natuurlijk gewassen worden als je gezweet hebt, maar andere keldingstukken kun je tot wel drie keer dragen voor ze schoon terug moeten keren in de kast. Te vaak wassen en drogen kan ervoor zorgen dat de kleuren vervagen en de stof minder mooi wordt. Bovendien kan je wasmachine of droger ook sneller stuk gaan hoe vaker je 'm gebruikt.

Extra afwasmiddel in de vaatwasser

Komen je borden mét etensresten uit de vaatwasser? Extra afwasmiddel werkt niet, en er blijft alleen maar meer achter op je bord. Het schoonmaakmiddel kan niet allemaal weggespoeld worden, dus een betere oplossing is je bord eerste even afspoelen voor je 'm in de vaatwasser plaatst.

Te veel water bij het dweilen

Bij dweilen hoort natuurlijk water, maar water kan je houten vloer ook aantasten. Als er krassen of putten in de vloer zitten, kan het water onder de vloer lopen, waardoor deze er niet beter van wordt.

Te veel wasmiddel 

Een vlek in je kleding? Meer wasmiddel toevoegen helpt niet. Als je teveel wasmiddel gebruikt trekt dit in je kleding, waardoor de kwaliteit erg achteruit gaat en je kleding sneller kan gaan stinken. Houd dus gewoon de hoeveelheid aan die op de fles staat.