Koffie met zout drinken: waar is het goed voor?

Eten door Chloe

Een kopje koffie 's morgens om mee op te staan is natuurlijk heerlijk. Sommige mensen drinken hem zwart terwijl anderen het juist heerlijk vinden met wat suiker of een zoetje. Maar wist je dat je ook zout in je koffie kan doen? Ja, je leest het goed en wij leggen uit waarom.

Zout in je koffie

Het is weer even wat anders dan een suikerklontje in je koffie. Koffie is van zichzelf erg bitter. Je moet er dus maar van houden. Maar ja, als het niet zo is, kan je het makkelijk oplossen met iets zoets of een scheutje melk. Nou, niet alleen dat werkt, want ook zout zou de perfecte oplossing zijn als je geen fan bent van de bitterre koffiesmaak.

Smaak verminderen

Je had dit misschien niet zien aankomen, maar door zout toe te voegen aan je koffie verminder je de bittere smaak. Klinkt gek, maar eigenlijk is het heel logisch. Zout werkt namelijk bij het onderdrukken van bitterheid in voedingsmiddelen. Zo wordt het ook gebruikt tijdens het koken en is dus niet alleen voor de zout liefhebbers onder ons. Andere smaken komen zo beter naar voren.