Duiker Rex (40) ontmoet elk jaar vis 'Elvis' en is nu beste vrienden: "hij is helemaal geobsedeerd door mij"

Vrije tijd door Jennifer

Dat je je kat of hond je beste vriend noemt, is niet heel gek. Dat is een huisdier, die elke dag weer thuiskomt bij jou om te eten, drinken en slapen. Alleen kun je ook besties zijn met een wilde vis? Het klinkt als een Disneyfilm, maar blijkbaar kan dat echt, zo bewijst de Amerikaanse Rex (40). Hij is inmiddels dikke maatjes met vis 'Elvis'.

Lees ook: Say what? Dromen over vissen hebben een wel heel verrassende betekenis

Vriendschap met een vis

Zelf voelt de Amerikaanse Rex zich ook als een vis in het water. In het dagelijks leven werkt hij niet alleen in een drukkerij, maar maakt hij ook dierenverblijven voor onder andere vissen. Daarnaast neemt hij regelmatig een duik in de zee, bijvoorbeeld als hij op zoek is naar een nieuwe plek voor zo'n dierenverblijf. Ook de ontmoeting met zijn vissenvriend was op zo'n doodnormale dag, ergens in september 2021, waarop hij gewoon even ging duiken. Alleen kwamen nu ineens allemaal vissen op hem af. Eén van hen viel Rex meteen op. "Het viel me op dat er eentje dichterbij bleef dan de rest," vertelt hij aan de Engelse Metro. "Hij was niet bang. Zelfs toen ik uit het water stapte, bleef hij dichtbij het oppervlak in het ondiepe water." Daar begon de ontroerende vriendschap met de kleinbekbaars, die Rex inmiddels Elvis noemt.

Geheim meertje

Het klinkt misschien nog steeds bizar. Hoe kan een vis nou een mens herkennen? Vis Elvis kan dit blijkbaar wel. Zo kwam Rex dus op twee weken na de ontmoeting terug op exact dezelfde plek om hem rivierkreeft te voeren. Vervolgens maakte hij een soort slurpend gromgeluid, waarmee hij zijn vissenvriend zocht. Nou, guess what? Elvis kwam naar hem toegezwommen én herkende inderdaad zijn mensenvriend. Aww! Waar Rex zijn beste vriend Elvis elk jaar ontmoet, houdt hij overigens liever geheim. Dit om zijn vissenvriend te beschermen. Hij zou natuurlijk niet willen, dat iemand hem gaat vangen.

@elvisthesmallmouth Hooked on you #elvisthesmallmouth #elvisthefish #elvisthebass #fish #bass #ichthyology #biology #zoololgy #animalbehavior #underwaterphotography #naturephotography #underwaterworld #diving #scuba #snorkeling #freediving #lakes #lakelife #cuteanimals #funnyanimals #amazinganimals #incredible #amazing #unbelievable #oddfriends #fyp #fy #fypシ #viraltiktok #fishoftiktok ♬ I Can't Help Myself ( Sugar Pie Honey Bunch)

Herkenbaar litteken 

Volgens de duiker is vis Elvis "helemaal geobsedeerd" door zijn mensenvriend. "Hij volgt me overal en staart me gewoon in de ogen," vertelt hij. Op TikTok post Rex regelmatig video's van hem met zijn wilde vis Elvis en trust us, het is echt heel schattig! Soms is het wel even lastig om te bedenken, of het nou echt zijn vis is. Al heeft vis Elvis gelukkig wel een herkenbare eigenschap, namelijk het litteken op zijn gezicht. Volgens de duiker komt dit litteken waarschijnlijk, doordat een visser hem weleens heeft gevangen.

Dat is natuurlijk ook wel het grootste risico voor de vis. En het maakt Rex zeker verdrietig. "Hij is mijn vriend," zegt hij. Maar: "Ik kan niet veel doen om hem te beschermen. Dat is het risico, dat hij elk jaar loopt." Zelf houdt hij totaal niet van de vissport. Wat hem betreft moet je de vis dan ook opeten, als je het toch hebt gevangen. Nou, hopelijk raakt vis Elvis nog lang niet vermist!

@elvisthesmallmouth I found him!!!! Same fish, 13 dives, 2 years, one huge lake. Unbelievable. #elvisthesmallmouth #elvisthebass #elvisthefish #ichthyology #fish #fishlover #aquarium #animalbehavior #behavior #zoology #biology #nature #wilderness #naturephotography #underwaterphotography #underwaterworld #underwaterfish #diving #scubadiving #freediving #snorkeling #divelife #lakes #lakelife #youwontbedisappointed #unbelievable #amazing #incredible #funny #funnyanimals #funnyvideos #lol #wtfvideos #why #fyp #fypシ ♬ Reunited

Lees ook: Connie (43) heeft een aandoening waardoor ze constant naar rotte vis ruikt