Oeps! Aangereden vogel zat nog lang klem in auto Max Verstappen tijdens F1-race Canada

Media door Jennifer

Nog steeds is Max Verstappen (25) één de snelste autocoureur ter wereld. Dat bewijst hij ook nu weer tijdens zijn laatste formule 1-race in Canada. Tijdens de Grand Prix in Canada won de coureur weer met gemak de race. Of nou ja, hij kreeg wel eventjes te maken met een lastige tegenstander. Geen andere coureur, maar een vliegend object! Huh? Max reed per ongeluk een vogel aan, die vervolgens nog lang klem zat tussen zijn auto. Oeps!

Max Verstappen versus vogel tijdens GP Canada

In de racewereld is 'onze' Nederlandse Max Verstappen momenteel de beste autocoureur. Hij staat nog steeds ver bovenaan de ranglijst van de formule 1-coureurs en daar zijn weer punten bijgekomen na zijn gouden race in Canada. Tijdens de Grand Prix van Canada op zondag 18 juni ging hij wederom als eerste over de finish, al ging het deze keer niet helemaal goed. Toen Max de elfde ronde reed tijdens de race, vloog er namelijk ineens een vogel recht zijn auto in. Oh no! De snelle Max had per ongeluk een vogel aangereden. En het wordt daarna nog erger: de vogel zat vervolgens nog lang klem in zijn auto. Aww, arm beest!

Als je toevallig de race hebt gevolgd, dan had je het zeker door. Max gaf het namelijk direct door: "Ik denk dat ik een vogel heb geraakt." Ondanks dat de vogel tussen zijn auto vloog, kon hij wel lekker doorrijden. Zo goed zelfs dat hij uiteindelijk dus als eerste over de finish is gegaan. Alleen kwam Max blijkbaar wel over de finishlijn met nog steeds vogelresten tussen zijn auto. De coureur en zijn teambaas Christian Horner maakten dit bekend aan Sky Sports.

Vogelresten tussen rechtervoorrem

Volgens teambaas Christian zat de vogel vast achter Max zijn rechtervoorrem. "Het was feitelijk zijn grootste tegenslag in de race," zegt hij. Vervolgens geeft Max aan dat het "geen fraai gezicht" was. Zoals gezegd zaten er dus nog vogelresten tussen zijn rechtervoorrem. "Ik had medelijden met de monteur die de resten moest verwijderen," vertelt hij. Het ongelukje met de vogel leverde wat bezorgde, maar ook grappende reacties op bij twitterende kijkers:

Bijzondere mijlpaal

Hoe dan ook hoeft Max zelf verder niet te klagen over de formule 1-race in Canada. Door zijn winst staat hij met zijn 41ste overwinning nu namelijk op gelijke hoogte als de legendarische, Braziliaanse F1-coureur Ayrton Senna. Ayrton was volgens veel formule 1-fans de beste van de wereld, maar kreeg in 1994 - op zijn 34ste - helaas een ongeluk.

Naast deze bijzondere mijlpaal bezorgde hij daarnaast Red Bull Racing ook hun honderste overwinning tijdens de formule 1. Awesome!

Lees ook: Alles over Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen