Dit zijn de do’s en don’ts voor jouw eerste date outfit

Single & daten door Maya Luz

Eerste dates zijn op zichzelf al stressvol genoeg. Want wat nou als de ander jou niet ziet zitten, of wat nou als de date super ongemakkelijk is. Maar misschien wel het grootste stresspunt: wat doe je aan? Dit zijn onze belangrijkste do's en don'ts voor jouw eerste date outfit.

Lees ook: De mooiste schoenen om deze zomer mee naar kantoor te gaan

Do: Je kleden voor de gelegenheid

Dit klinkt misschien nogal logisch, maar niet iedere date is hetzelfde. Het is handig om rekening te houden met de activiteit en locatie van je date. Een lange jurk is bijvoorbeeld geen handige keuze voor als je iets actiefs gaat doen. En jeans en een T-shirt zijn niet geschikt voor een diner met wijn en kaarslicht. Houd daarom altijd de activiteit en locatie van je date in gedachte voordat je je outfit uitkiest.

Don't: Een hele nieuwe outfit kopen

Een nieuwe outfit kopen voor een eerste date klinkt misschien als een goed idee, maar het is eigenlijk helemaal niet handig. Het kan namelijk voor wat ongemakkelijkheid zorgen. Een gloednieuwe outfit dragen kan je namelijk een confidence boost geven, maar het kan je confidence ook juist schaden. Je kan je namelijk niet comfortabel voelen in een bepaalde style, of het item zit toch iets minder lekker dan in de winkel. Ga daarom voor een mix tussen oudere en nieuwe items. Als je graag in iets nieuws wil investeren, koop dan bijvoorbeeld een nieuwe lipstick of sieraden.

Do: Rekening houden met het weer

Eerder hadden we het al over rekening houden met de locatie en activiteit van je date. Maar daarbij komt ook nog het weer. Het is momenteel erg warm in ons land. Kleed je dus niet te warm voor je date, anders zweet je je straks nog kapot! En met kouder weer werkt dit natuurlijk hetzelfde, maar dan de andere kant op. Ook al moeten we wel toegeven dat het erg schattig is om een jas aangeboden te krijgen van je date als je het koud hebt.

Don't: Iets uit de was halen

Wil je echt heel graag een topje aan maar zit die in de was? Dat is ontzettend balen. Wij raden het alsnog dragen van dat topje af. Tijdens een eerste date wil je natuurlijk een goede eerste indruk maken. Dat ene topje is misschien wel echt heel erg leuk, maar het kan stinken, verkreukeld zijn of er kan een vlek inzitten die je over het hoofd hebt gezien. Bezorg jezelf dus geen onnodige schaamte en kies een schoon topje.

Do: Een make-up look dragen die bij je past

Voor een date wil je er natuurlijk goed uitzien. Je make-up speelt hierbij ook een rol. We snappen dat je de neiging kan voelen om je op te doffen en eens een nieuwe look te proberen. Dat is ook ontzettend leuk, maar een eerste date is misschien niet het juiste moment om dit te doen. Op een eerste date wil je er vooral uitzien als jezelf. Laat de overdreven oogschaduw dus nog even liggen en ga voor een look die jouw look versterkt.

Don't: Schoenen dragen die je nog niet hebt ingelopen

Pijn hebben aan je voeten is vreselijk. Tijdens een eerste date wil je dit voorkomen, want moeilijk lopen naast je date is nogal ongemakkelijk. Draag daarom nooit schoenen die je nog niet hebt ingelopen. Hoe leuk ze ook zijn, doe het niet! Want je voeten gaan je echt haten. Bespaar jezelf de pijn en ga voor een paar schoenen waarvan je weet dat ze goed zitten.

Ook interessant: Deze dingen bewijzen dat je lover een blijvertje is