4x tips om te leren flirten

Single & daten door Anjali

De zomer is bijna in volle gang, we begeven ons sneller op een terrasje en door de felschijnende zon verlangen velen naar kriebels in hun buik. Hoe vind je iemand die die kriebels geeft? Door te flirten! Nu is dat voor iedereen niet even gemakkelijk, maar wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

1. Denk niet te veel na

Iedereen heeft wel eens last van overdenken. Vaak is dit ook hetgeen wat iemand tegenhoudt te flirten met een ander, aangezien je dan in je hoofd al alle scenario's hebt efgelopen waarin het fout kan gaan. Niemand kan in de toekomst kijken, dus waag het erop en zeg iets leuks. Probeer ook vooral niet het hele gesprek bij voorbaat in je hoofd te plannen.

2. Gebruik de omgeving

Voor een goede openingszin hoef je niet ver te zoeken; de beste manier om te flirten is om iets uit jullie omgeving of context te gebruiken. Stel dat je bijvoorbeeld in een bar bent, dan zou je een leuke opmerking kunnen maken over het drankje dat jouw vlam drinkt. Het hoeft niet moeilijk te zijn, kijk om je heen. Een simpele 'wat zie je er mooi uit vandaag' voldoet natuurlijk ook.

3. Oefenen

Oefening baart kunst, en voor flirten is dat net hetzelfde. Het kom erop neer dat je contact legt met iemand, dus oefen daarop. Ook als je niet aan het flirten bent kun je mensen aanspreken. Vraag bijvoorbeeld aan iemand waar diegene hun koffie vandaan hebben, of vraag of je hun hond mag aaien. Als je eenmaal die drempel over bent, wordt het allemaal makkelijker. Bovendien gaat het bij flirten vooral om zelfvertrouwen, dat kun je gemakkelijk opbouwen door goed te oefenen met complimenten geven aan vreemden. Zo leer jij iets, en maak je iedereen om je heen vrolijk!

4. Flirt niet voor bevestiging

Sommige mensen zien flirten of zelfs daten als een manier om bevestiging te krijgen. 'Ben ik mooi genoeg? Ben ik goed genoeg? Ben ik leuk genoeg voor dit soort dingen?' We laten anderen oordelen over onze waarde en daarom doet een afwijzing pijn. Als iemand anders je niet leuk vindt, ligt dat meestal niet aan jou. Het wil gewoon zeggen dat jullie geen goede match zijn, en dat is oké.