10 dingen waar je direct mee moet stoppen als je graag een relatie wil

Single & daten door Maya Luz

Als je aan het daten bent maar het wil maar niet lukken, dan is dit vrij vervelend. Wij willen jou absoluut niet vertellen wat je wel en niet mag doen tijdens jouw zoektocht naar jouw perfecte partner. Toch zijn er een aantal dingen die we wel streng zouden afraden. Dit zijn de dingen die je beter niet kunt doen als je graag een relatie wil.

Lees ook: Dit zijn de sterrenbeelden die het liefst single blijven

1. Snel vooroordelen hebben

Op datingapps maak je snelle beslissingen, en die komen vaak voort uit vooroordelen. Deze vooroordelen maak je vaak op basis van iemands uiterlijk. Probeer eens wat minder snel te swipen en wat meer aandacht te besteden aan iemands profiel. En daarnaast, je leert iemand pas echt kennen als je met ze in gesprek gaat. Stap dus eens uit je comfortzone!

2. Een connectie te snel afkappen

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Het kan natuurlijk zo zijn dat je na de eerste date al helemaal weg bent van iemand. Maar het kan ook even duren. Als je na de eerste date nog geen vlinders hebt, is dat heel normaal. Geef het even tijd.

3. Wachten totdat alles perfect is

We hebben allemaal wel een lijstje met eisen waaraan onze perfecte partner moet voldoen. Maar als jij te streng bent en mensen afwijst omdat ze niet aan een of twee eisen voldoen, zul je nooit daadwerkelijk iemand aan de haak slaan. Bedenk welke eisen het allerbelangrijkste zijn en welke je zou kunnen missen. Hierdoor geef je meer mensen een kans en loop je eerder een leuk iemand tegen het lijf.

4. Bij één specifiek type blijven hangen

Iedereen heeft een type. Voor sommige mensen is dit type heel specifiek en daardoor date je eigenlijk altijd dezelfde soorten mensen. Als je hier geen succes in vindt, is het misschien tijd om iets breder te gaan zoeken. Probeer eens te matchen met mensen die niet helemaal jouw type zijn, misschien verrassen je ze wel.

5. Je constant op één persoon focussen

Als je met iemand date die je leuk begint te vinden, kan je de neiging hebben om andere connecties direct te laten vallen. Alhoewel we begrijpen dat je niet te lang mensen aan het lijntje moet houden, is het ook niet goed om ze te snel te laten vallen. Gun jezelf opties, zolang je hier maar open en eerlijk over bent.

6. Iedereen vergelijken met je ex

Jij en je ex zijn uit elkaar om een reden. Het is dus best wel toxic naar jezelf om iedere potentiële partner te vergelijken met je ex. Het is juist goed als je een totaal ander mens gaat daten! Laat je ex lekker waar die hoort, in het verleden.

7. Red flags negeren

Liefde maakt blind, en soms kan dat ons enorm veel pijn opleveren. Als je in het begin al red flags spot, is dat niet voor niks. Laat je niet verblinden door de leuke kwaliteiten van een persoon als de slechte kwaliteiten veel zwaarder wegen. Zijn ze bijvoorbeeld altijd gemeen tegen servicepersoneel? RED FLAG. Hoe knap of grappig ze ook zijn, dat kan toch niet!

8. Veranderen wie jij zelf bent

Jezelf veranderen voor een ander raden we altijd af! Als je namelijk een relatie krijgt met die persoon, kun je dus nooit jezelf zijn bij je partner, en dat is slecht voor je eigenwaarde! Als een date jou niet leuk vindt zoals je bent, dan is dat hun verlies. Je bent perfect zoals je bent.

9. Goedkeuring zoeken bij vrienden en familie

De mening van vrienden en familie kan veel betekenen, dit snappen we helemaal. Maar iemand alleen daten als je omgeving dit goedkeurt, dat gaat weer iets te ver. Heb meer vertrouwen in je eigen intuïtie. Als jij iemand leuk vindt, is dat het enige dat telt. Maar als je gehele omgeving zich niet kan vinden in jouw nieuwe relatie, is dat misschien toch een reden om naar ze te luisteren.

10. Je laten tegenhouden door 'regels'

Moet je nou echt per se eventjes wachten totdat je terugappt, of mag je echt niet twee appjes achter elkaar sturen? Onzin! Door gewoon te doen wat jij wil, laat jij aan de ander zien dat jij precies weet wat je wil. Niemand kan jou vertellen hoe jij moet communiceren met je nieuwe vlam. Doe wat goed voelt en wat voor de ander goed voelt. Regels zijn er om te breken.

Ook interessant: Kan een affaire hebben een vorm van self care zijn?