Planten shoppen? Zo zie je of een kamerplant gezond is

Wonen door Chloe

Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen is het wel planten shoppen. Maar we hebben allemaal wel eens gehad dat ons nieuwe plantje snel het loodje legde. Gelukkig kan je dit voorkomen door bij de aankoop al op wat dingen te letten. Je kan namelijk heel goed zien of een kamerplant gezond is of niet en wij vertellen je hoe.

Een gezonde kamerplant

Een gezonde kamerplant zal veel makkelijker te verzorgen zijn. Wanneer je hem genoeg water en aandacht geeft, zal het vrij simpel zijn om een plant in leven te houden. Is een kamerplant niet gezond, dan kan het nog best een uitdaging zijn om hem in leven te houden en te laten herstellen. Gelukkig hebben wij wat handige tips verzameld zodat je altijd met een gezonde plant thuis komt.

Gezonde bladeren

Op het eerste gezicht kan je al heel goed zien of een plant gezond is of niet. De bladeren geven namelijk al behoorlijk veel weg. Zie je dat een plant gele of bruine randen heeft, er vlekken op zitten of er vergeling aanwezig is? Dan is dat meestal geen goed teken. Ook als een plant er wel goed uitziet moet je alert zijn. Het kan namelijk zijn dat de zieke takken gesnoeid zijn om de plant er gezond uit te laten zien.

Wortels

Een andere manier om te kijken of een plant gezond is, is om naar de wortels te kijken. Een plant met wortelrot moet je sowieso laten staan. Zijn de wortels door de pot geschoten? Dan is dat een teken dat de plant groeit en dus gezond is. Wel moet hij snel verpot worden, want anders zal het alsnog fout gaan.

Insecten

Een plant kan daarnaast ook last hebben van een insectenplaag. Inspecteer de plant hier dus goed op. Kijk vooral onder de bladeren en langs de stengel, want hier zijn ze het meeste te vinden. Je wilt tenslotte geen plant met bladluis in huis hebben.