Stressloos verhuizen: zo doe je dat

Wonen door Commerciële Redactie Ze.nl

Het idee van verhuizen is leuk, héél leuk! Een nieuwe plek, een frisse start en een kans om je interieur een upgrade te geven. Maar in de praktijk valt verhuizen toch vies tegen. Je hebt altijd vijf keer meer spullen dan je denkt, het kost enorm veel tijd en energie. Als je ooit een verhuizing hebt meegemaakt, dan weet je dat het stressgehalte van verhuizen gigantisch hoog is. Het zal nooit de meest ontspannende ervaring zijn, maar het is wel waar wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Verhuizen zonder stress kan en dat doe je zo...

verhuizen

Grote opruiming

Als je nog geen nieuwe woning hebt, maar wel weet dat je binnenkort wilt verhuizen kun je al beginnen. Ga met de spreekwoordelijke bezem door je woning. Mest alle kastjes en laadjes uit. Stel jezelf de kritische vraag: heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt? Zo nee, dan doe je het weg. Recycle en verkoop spullen als het kan. Wat je de komende weken of maanden niet nodig hebt, kun je alvast inpakken. Winter-/zomerkleding, oude fotoalbums en boeken bijvoorbeeld. Schrijf op de verhuisdoos met een zwarte stift de inhoud, plus de ruimte waar je 'm wilt hebben. Zo krijgt de doos in je nieuwe huis meteen de juiste plek.

Houd rekening met levertijd

Verder is het handig om nog voordat je een nieuwe woning hebt, te oriënteren op je nieuwe interieur. Wat neem je wel mee en wat niet? Welke kleuren en stijl kies je? Bezoek de leukste interieurshops en maak een digitale wishlist. Let er daarbij op welke meubels een lange bezorgtijd hebben. Vaak kan het wel 6 weken duren voordat een bank bezorgd wordt omdat deze soms pas na de bestelling gemaakt wordt. Als je het al vroeg van tevoren besteld, heb je in ieder geval zitplek in je nieuwe huis.

Kun je geen extra meubels kwijt in je huidige interieur? Ga dan voor een opslagbox! Je huurt al een opslagruimte in bijvoorbeeld Utrecht vanaf 69 euro per maand. Bij Kubox.nl heb je zelfs de mogelijkheid om je meubels te laten ophalen, dat scheelt weer een hoop gesleep. Ook kunnen zij te zijner tijd je spullen bij je nieuwe woning leveren. Handig, toch?

Inhuren of zelf doen?

Een verhuizing is al een dure onderneming op zich. Om op de kosten te besparen kun je alles zelf doen. Geen verhuiswagen lenen, maar je vrienden met busjes optrommelen en wat extra ritjes maken. Geen schilder inhuren, maar zelf aan de slag met verf en kwast. En vergeet niet de grote schoonmaak voordat je je nieuwe huis betrekt. Overweeg of het waard is om sommige klusjes uit handen te geven. Het scheelt in ieder geval een hoop stress. En dat is ook wat waard.

Regel vroeg van tevoren

Alle spullen zijn verhuist, de eerste dozen zijn uitgepakt. Het enige wat je nu wilt is even ontspannen met een filmpje. Ah, balen! Het internet werkt nog niet... Internetproviders hebben het altijd druk en als het misgaat met de installatie kun je zo een paar weken zonder Wi-Fi zitten. Probeer daarom al een week voor je officiële verhuisdatum je internet te regelen. Denk ook aan gas, water en licht!

Ook is het verstandig om je adres een paar dagen voordat je gaat verhuizen al te wijzigen. Het duurt namelijk altijd een paar werkdagen voordat dit wordt doorgevoerd.

Happy moving!

via GIPHY

Lees ook: Wauw: dit zijn de mooiste kleurencombinaties voor je interieur