Welke verzorging past bij jouw haartype?

Haar door Lien

Steil haar, golvend haar en krullend haar: er bestaan allerlei haartypes. Binnen ieder type bestaat dan ook weer een spectrum aan texturen: van dun en silky tot dik en pluizig. Welk haartype heb jij en hoe kun je jouw coupe het beste verzorgen?

Steil haar

Steil haar komt in allerlei verschillende texturen voor. Heb je dun en breekbaar haar? Gebruik dan een textuurspray om jouw lokken wat sterker te maken. Zo zorg je ervoor dat je wat meer volume hebt en die ene haarspeld eindelijk eens blijft zitten! Heb je steil haar en is de textuur wat grover? Dan is de kans groot dat je snel last hebt van een vette hoofdheid. Droogshampoo is in dit geval je nieuwe BFF. Verder kunnen haarmaskers helpen bij het versterken van het haar en verminderen van pluis.

Golvend haar

Golvend haar kenmerkt zich door boogjes en golfjes vanaf de wortels tot en met de punten. Heb je slechts één of twee duidelijk zichtbare bogen in je lokken? Dan is je haar waarschijnlijk steil en kan verzorging voor steil haar beter bij jou passen. Ook bij haar met slag bestaan er allerlei variaties in texturen: van glanzende, beachy waves tot pluizige en ongedefinieerde golven. Zeezoutspray kan helpen om je natuurlijke waves wat meer te definiëren. Je zou ook een mouse kunnen gebruiken. Je kunt beide opties uitproberen en ondervinden welke het beste op jouw haar werkt. Heb je golvend haar met hier en daar wat krullen? Dan zou je een product voor krullend haar kunnen gebruiken om deze nog meer te definiëren.

Ook interessant: zo kom je van pluizig haar af

Krullend haar

Het kan lastig zijn om in te schatten of je nou golvend of krullend haar hebt. Het komt veel voor dat je een mix van beide hebt: zowel golfjes als echte krultexturen. Moet je dan een product voor golvend of krullend haar gebruiken? Dat hangt er vanaf wat jouw wens is. Om je krullen meer te laten stralen gebruik je natuurlijk het beste een product voor krullend haar. Heb jij lichte krullen die snel verdwijnen door vochtigheid, droogte en wind? Dan kun je proberen om een mousse te gebruiken. Zo’n product is niet te zwaar voor je haar en zorgt voor bescherming. Veerkrachtige en strakkere krullen kunnen dan weer het beste verzorgd worden met een leave-in conditioner. Dit haartype is namelijk erg vatbaar voor uitdroging. Zo’n leave-in product zorgt ervoor dat je haar gedurende de dag gehydrateerd blijft. Eventueel zou je ook nog een hydraterende haarolie kunnen gebruiken. Tip: neem zo’n haarolie mee in je tas. Als het buiten regent en waait, kun je daarna op de plaats van bestemming nog even snel wat product in je haar toevoegen. Zo is de textuur en glans weer precies zoals je voor ogen had.