Top 10: aroma diffusers

Producten door Redactie Ze.nl

Wist je dat verschillende geuren mensen gelukkig maken? Denk bijvoorbeeld aan de geur van bloesem, de geur van schoon wasgoed of die van vers gemaaid gras in de tuin. Van welke van deze geuren word jij vrolijk? Het feit dat geuren je een positief, energiek gevoel kunnen geven maakt het gebruik van aroma diffusers in huis interessant. Waarop moet je letten bij de aankoop van een geurverspreider? Wat is de beste aroma diffuser van dit moment? In dit artikel lees je er meer over.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste aroma diffusers

Aroma diffusers zijn er in tal van verschillende modellen en uitvoeringen. Het maakt het niet altijd even gemakkelijk om tot een weloverwogen keuze te komen. Voor welke aroma diffuser kies jij? Hieronder vind je de top 10 beste aroma diffusers van dit moment.

 1. 1

  Gadgy aroma diffuser met led verlichting 

  • Weinig geluid
  • Blaast voldoende
  • Schakelt automatisch uit

  Prijs tonen

 2. 2

  Tubble® porcelain aroma diffuser 

  • Weinig geluid
  • Schakelt automatisch uit

  Prijs tonen

 3. 3

  Green Select Zoë aroma diffuser 

  • Weinig geluid

  Prijs tonen

 4. 4

  2BEHOME® aroma diffuser met afstandsbediening 

  • Geschikt voor grote kamers
  • Aangename lucht

  Prijs tonen

 5. 5

  Zedar aroma diffuser met afstandsbediening 

  • Groot reservoir

  Prijs tonen

 6. 6

  Vivid Green aroma diffuser van keramiek 

  • Poreseleinen kap
  • Afstandsbediening

  Prijs tonen

 7. 7

  Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger 

  • Uiterlijk

  Prijs tonen

 8. 8

  O’dor® aroma diffuser cadeauset (12 flesjes olie) 

  • Design
  • Goed en betaalbaar

  Prijs tonen

 9. 9

  YONO aroma diffuser met verlichting 

  Prijs tonen

 10. 10

  SensaHome glazen 3D aroma diffuser 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Leuk licht

  Prijs tonen

Koopgids: beste aroma diffusers

Aroma diffusers zijn er in tal van verschillende modellen en uitvoeringen. Het maakt het niet altijd even gemakkelijk om tot een weloverwogen keuze te komen. Voor welke aroma diffuser kies jij? Hieronder vind je de top 10 beste aroma diffusers van dit moment.

1 Gadgy aroma diffuser met led verlichting 

Prijs tonen

Met de Gadgy aroma diffuser, voorzien van led sfeerverlichting, kies je voor een stijlvolle geurverspreider en luchtbevochtiger. De behuizing van het model heeft een gouden kleur, waarbij de kleur van de geïntegreerde led verlichting naar eigen smaak is in te stellen. Varieer tussen een paars, blauw en bijvoorbeeld geel licht.

De vernevelaar helpt je de luchtvochtigheid in ruimtes op peil te houden, wat verschillende lichamelijke klachten helpt te voorkomen. Een belangrijk voordeel aan dit model ultrasone aroma diffuser is het gegeven, dat je het model nauwelijks hoort. Met de timer bepaal je zelf hoe lang je het apparaat laat werken.

Met de timer bepaal je zelf hoe lang je het apparaat laat werken.

Voordelen Gadgy aroma diffuser met led verlichting 

 • Weinig geluid
 • Blaast voldoende
 • Schakelt automatisch uit

2 Tubble® porcelain aroma diffuser 

Prijs tonen

Ook de Tubble® porcelain aroma diffuser is een sieraad voor je interieur. Zoals de naam al doet vermoeden is het apparaat gemaakt van mat-porselein. Het model heeft een zwarte kleur, wat deze aroma diffuser goed laat passen in zowel een modern, als industrieel interieur.

Deze geurverspreider werkt op basis van trillingen, die voor een fijne verneveling van de etherische olie in het apparaat zorgen. Het voorkomt dat de geur te sterk wordt. Net als het model van Gadgy, draagt ook deze vernevelaar bij aan een fijne luchtvochtigheid in huis.

Zoals de naam al doet vermoeden is het apparaat gemaakt van mat-porselein.

Voordelen Tubble® porcelain aroma diffuser 

 • Weinig geluid
 • Schakelt automatisch uit

3 Green Select Zoë aroma diffuser 

Prijs tonen

De Green Select Zoë aroma diffuser is gemaakt met een combinatie van duurzaam bamboe en glas. Het geeft deze geurverspreider een stijlvol design. Net als beide voorgaande modellen, is ook deze vernevelaar erg stil. Middels een timer stel je vooraf in, hoe lang de aroma diffuser ingeschakeld moet blijven.

Ook handig: de slaaphulp-functie. Bij het inschakelen van deze functie blijft de lamp van de diffuser gedurende dertig minuten ingeschakeld, waarbij de intensiteit van het licht langzaamaan afneemt. Ook de mistgenerator stopt na een half uur. Het helpt je, zoals de naam al verklapt, om makkelijker in slaap te vallen. Dit maakt de Green Select geurverspreider ook interessant voor het gebruik in een babykamer.

Middels een timer stel je vooraf in, hoe lang de aroma diffuser ingeschakeld moet blijven.

Voordelen Green Select Zoë aroma diffuser 

 • Weinig geluid

Nadelen Green Select Zoë aroma diffuser 

 • nbsp;Design

4 2BEHOME® aroma diffuser met afstandsbediening 

Prijs tonen

De stijlvolle 2BEHOME® aroma diffuser is voorzien van een afstandsbediening. Het model is aanmerkelijk groter dan de voorgaande geurverspreiders: een capaciteit van 550 milliliter ten opzichte van bijvoorbeeld 250 milliliter in het model van Gadgy. Deze aroma diffuser heeft een donkere houtlook, wat het model een strak design geeft. Ideaal voor een industrieel of bijvoorbeeld ietwat klassiek interieur.

Met de afstandsbediening stel je de geurverspreider geheel naar jouw wens in. Wil je bijvoorbeeld een continue stroom van aroma genereren, of juist een stroom met tussenpozen? Ook de timer stel je via de afstandsbediening gemakkelijk in.

De stijlvolle 2BEHOME® aroma diffuser is voorzien van een afstandsbediening.

Voordelen 2BEHOME® aroma diffuser met afstandsbediening 

 • Geschikt voor grote kamers
 • Aangename lucht

5 Zedar aroma diffuser met afstandsbediening 

Prijs tonen

De Zedar aroma diffuser lijkt sterk op het model van 2BEHOME®. Dit model is iets goedkoper en heeft een lichte houtlook. Ook deze aroma diffuser wordt geleverd met een afstandsbediening, die je in staat stelt het apparaat naar wens in te stellen. De opties die je hierbij hebt komen overeen met die van het voorgaande model.

Van de aroma diffuser van Zedar heb je weinig last. Het model is met een geluidsproductie onder de 25 dB zeer stil. Op het moment dat de watertank leeg is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Het voorkomt een snelle slijtage aan onderdelen en gaat brand tegen.

Op het moment dat de watertank leeg is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.

Voordelen Zedar aroma diffuser met afstandsbediening 

 • Groot reservoir

Nadelen Zedar aroma diffuser met afstandsbediening 

 • In twee kleuren beschikbaar

6 Vivid Green aroma diffuser van keramiek 

Prijs tonen

De Vivid Green aroma diffuser van keramiek is een bijzonder stijlvol apparaat, door z’n opvallende ontwerp en diepe zwarte kleur. Net als beide voorgaande modellen wordt ook de Vivid Green geurverspreider standaard met een afstandsbediening geleverd. Je kunt direct aan de slag met de vernevelaar, daar er een eerste olieflesje in de verpakking zit.

Het model is uitgevoerd met een timer, helpt je de luchtvochtigheid in ruimtes op peil te houden en kan gebruikt worden als een nachtlamp. Ook voor dit model geldt dat het apparaat automatisch uitschakelt als het waterreservoir leeg is. Dat gebeurt overigens pas na tien uur; het waterreservoir heeft een capaciteit van 600 milliliter.

Het waterreservoir heeft een capaciteit van 600 milliliter.

Voordelen Vivid Green aroma diffuser van keramiek 

 • Poreseleinen kap
 • Afstandsbediening

7 Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger 

Prijs tonen

De Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger heeft een opvallend ontwerp, waarbij de vernevelaar een vlamachtig effect creëert als het apparaat ingeschakeld is. Het model is uitgevoerd met geïntegreerde verlichting. Naast de mogelijkheid het apparaat als een geurverspreider in te zetten, kun je de Boostiv luchtbevochtiger ook gebruiken voor het verbeteren van de luchtvochtigheid in ruimtes. Het gaat jeukende ogen en bijvoorbeeld gescheurde lippen tegen.

Het model heeft met een reservoir van 180 milliliter een beperkte capaciteit. Met een geluidsproductie van maximaal 30 dB behoort de geurverspreider tot de stillere apparaten in huis. Vergeet echter niet dat er ook modellen zijn met een geluidsproductie onder de 25 dB.

Met een geluidsproductie van maximaal 30 dB behoort de geurverspreider tot de stillere apparaten in huis.

Voordelen Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger 

 • Uiterlijk

Nadelen Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger 

 • Bedraad

8 O’dor® aroma diffuser cadeauset (12 flesjes olie) 

Prijs tonen

Met de O’dor® aroma diffuser voeg je een heuse eyecatcher toe aan het interieur in huis. De geurverspreider heeft de vorm van een grote vaas, met een donkere houtlook. Het laat de vernevelaar in ieder interieur passen. Het apparaat is zowel te gebruiken voor het verspreiden van een frisse geur in ruimtes, als ook voor het verbeteren van de luchtvochtigheid.

Leuk aan de O’dor® geurverspreider is dat deze standaard met een set van twaalf verschillende oliën geleverd wordt. Zo kun je deze direct gebruiken! Ook zit er een afstandsbediening bij de vernevelaar. Het maakt de bediening van het apparaat eenvoudiger.

Leuk aan de O’dor® geurverspreider is dat deze standaard met een set van twaalf verschillende oliën geleverd wordt.

Voordelen O’dor® aroma diffuser cadeauset (12 flesjes olie) 

 • Design
 • Goed en betaalbaar

9 YONO aroma diffuser met verlichting 

Prijs tonen

Qua design heeft de YONO aroma diffuser met verlichting wat weg van het eerste model uit deze top 10 beste aroma diffusers. Het ontwerp van de YONO vernevelaar is artistiek, waarbij zich binnenin de bronskleurige behuizing led verlichting bevindt. De kleur van deze led verlichting kan naar eigen smaak worden ingesteld.

Het apparaat beschikt over een geïntegreerde timer, waarmee de vernevelaar automatisch wordt uitgeschakeld na 1, 3 of 5 uur. Op het moment dat het reservoir, dat een capaciteit van 500 milliliter heeft, leeg is zal het apparaat automatisch uitgeschakeld worden. Dit helpt je brand te voorkomen.

Het apparaat beschikt over een geïntegreerde timer, waarmee de vernevelaar automatisch wordt uitgeschakeld na 1, 3 of 5 uur.

 • + Mooie vormgeving
 •  + Praktisch

10 SensaHome glazen 3D aroma diffuser 

Prijs tonen

Kijk tot slot naar de SensaHome glazen 3D aroma diffuser. In lijn met een aantal andere modellen uit dit overzicht, heeft ook deze geurverspreider een op z’n minst opvallend design. Het model is voorzien van kleurrijke led verlichting aan de binnenzijde en kan zowel als geurverspreider, als ook als vernevelaar en nachtlamp gebruikt worden.

De led verlichting kan in zeven verschillende standen worden gezet. Uniek aan deze geurverspreider is het 3D-effect waarvan deze voorzien is. Het creëert diepte, wat de aroma diffuser tot een sieraad in je interieur maakt.

Uniek aan deze geurverspreider is het 3D-effect waarvan deze voorzien is.

Voordelen SensaHome glazen 3D aroma diffuser 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Leuk licht

Welke typen aroma diffusers zijn er?

Zoals je reeds hebt kunnen zien worden de geurverspreiders in tal van verschillende modellen en varianten aangeboden. Het ene model beschikt over een afstandsbediening, het andere niet. Evenals dat onderscheid gemaakt wordt tussen aroma diffusers met en zonder geïntegreerde led verlichting. In de basis kunnen we vier verschillende geurverspreiders van elkaar onderscheiden, namelijk: een ultrasone-, een nevel-, een warmte- en een geurverspreider op basis van verdamping.

Ultrasone aroma diffuser

Bij deze modellen zorgen trillingen voor het verspreiden van kleine deeltjes uit een water- en olie oplossing. Het zijn doorgaans stille modellen, die eenvoudig te gebruiken zijn.

Nevel aroma diffuser

De nevel geurverspreider lijkt sterk op een ultrasone aroma diffuser, met het verschil dat het eerstgenoemde model een grotere concentratie nevel veroorzaakt. Het zijn ideale modellen voor grotere ruimtes.

Warmte aroma diffuser

Bij een warmte aroma diffuser zorgt het verwarmen van de oliën voor het verspreiden van de geur. Een nadeel van deze modellen is dat de geur soms niet sterk genoeg is, zeker in grotere ruimtes.

Verdamping aroma diffuser

Dit is de makkelijkst te gebruiken geurverspreider; je hebt geen elektriciteit nodig. Het model werkt zonder water of warmte. Gebruik een paar druppels olie op een absorberend materiaal; de verdamping van deze druppels zorgt voor de verspreiding van de geur.

Draadloze aroma diffusers

Er zijn verschillende draadloze aroma diffusers verkrijgbaar. Eerder las je al dat voor het gebruik van een geurverspreider op basis van verdamping geen elektriciteit benodigd is. Je kunt dit model altijd en overal gebruiken. Naast deze aroma diffusers zijn er verschillende producten verkrijgbaar die werken op basis van een accu of losse batterijen. Ook deze modellen kun je in iedere ruimte gebruiken. Vergeet echter niet de accu tijdig op te laden!

Tip: de draadloze aroma diffusers zijn ideaal voor mensen die het apparaat ook op vakantie willen kunnen gebruiken. Je neemt deze modellen makkelijk mee.

Soorten geuren

Het is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, welke geuren jou een fijn gevoel geven. Oliën voor de geurverspreiders worden in tal van verschillende varianten aangeboden, denk bijvoorbeeld aan tea tree, lavendel, eucalyptus, sinaasappel en pepermunt. Ook geuren als bergamot, citroen, clary sage en rozen zijn populair.

Tip: schaf bij je aroma diffuser direct een set van verschillende oliën aan, om te onderzoeken welke geur je het meeste aanspreekt.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

In dit artikel werden verschillende aspecten genoemd, op basis waarvan de verschillende aroma diffusers met elkaar te vergelijken zijn. Naast het soort diffuser speelt ook de grootte van het apparaat een rol. Een gemiddelde aroma diffuser heeft een waterreservoir met een capaciteit van zo’n 250 tot 300 milliliter. Er zijn echter ook modellen met een inhoud van 500 milliliter of meer. Het is afhankelijk van de ruimte waarbinnen de vernevelaar gebruikt wordt, wat hierin de beste keuze is.

Kies bovenal voor een geurverspreider die automatisch uitschakelt, op het moment dat het reservoir leeg is. Op deze manier voorkom je niet alleen een onnodig snelle slijtage aan het apparaat; ook wordt voorkomen dat er brand ontstaat.

Sommige aroma diffusers zijn van enkele extra’s voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de geurverspreider met een afstandsbediening te gebruiken. Of denk aan de mogelijkheid een timer in te stellen, waarna het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld. Ook handig: een apparaat wat als losse vernevelaar gebruikt kan worden, zonder een olie toe te moeten voegen. Het helpt je de luchtvochtigheid in huis op peil te brengen.

Prijzen van aroma diffusers (hoog – laag) 

De prijs van een kwalitatief goede aroma diffuser begint vanaf zo’n 35 à 40 euro. In sommige gevallen zit hier direct olie bij, in andere gevallen dien je deze los aan te schaffen. Dat laatste biedt het voordeel dat je direct voor een geur kan kiezen die jou aanspreekt. De prijzen van gemiddelde, goede geurverspreiders lopen op tot bedragen tussen de 50 en 60 euro.

Voor een losse set met tien tot vijftien verschillende oliën betaal je zo’n 15 tot 20 euro. Je hebt deze oliën nodig om de aroma diffuser te kunnen gebruiken.

Conclusie: zo kiest je de beste aroma diffuser 

Aroma diffusers zijn er in tal van verschillende modellen en soorten. Bepaal allereerst voor jezelf, welk type geurverspreider je in huis wilt gebruiken. Op basis van de plek waar je het apparaat het vaakst neer verwacht te zetten is het belangrijk te kijken naar de inhoud van het waterreservoir van het model. Deze moet groot genoeg zijn voor de ruimte. Bepaal vooraf ook met welk doel je de vernevelaar wilt gebruiken. Is dit alleen om een fijne geur door de ruimte te verspreiden, of bijvoorbeeld ook om de luchtvochtigheid te verhogen?

Je specifieke wensen bepalen welke van de geurverspreiders uit de top 10 beste aroma diffusers op deze pagina het meest geschikt is voor je.

 • Meest duurzaam

  Vivid Green aroma diffuser van keramiek 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy aroma diffuser met led verlichting 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Boostiv aroma diffuser en luchtbevochtiger 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over aroma diffusers

Is een aroma diffuser veilig te gebruiken?  

Bij de keuze voor het gebruik van een aroma diffuser wordt het sterk aangeraden een model te kiezen, die zichzelf automatisch uitschakelt op het moment dat het waterreservoir leeg is. Het gebruik van de aroma diffuser is in dit geval veilig.

Welke soorten aroma diffusers zijn er? 

Er wordt in de basis onderscheid gemaakt tussen vier verschillende soorten geurverspreiders, namelijk: een ultrasone-, een nevel-, een warmte- en een geurverspreider op basis van verdamping

Welke olie gebruiken in een geurverspreider? 

Bij sommige aroma diffusers wordt standaard een eerste flesje olie meegestuurd. Je kunt deze oliën daarnaast online bestellen. Kies voor het gebruik van natuurlijke oliën, om te profiteren van de effecten van een geurverspreider. Het alternatief is de keuze voor synthetische oliën.

Kan ik parfum in een geurverspreider gebruiken?  

Het gebruik van parfum in een geurverspreider wordt sterk afgeraden. Maak uitsluitend gebruik van natuurlijke- of synthetische oliën.