Top 10: hangstoelen

Producten door Redactie Ze.nl

Neem eens wat vaker een momentje voor jezelf, door neer te ploffen in je comfortabele hangstoel. Hangstoelen worden aangeboden voor binnen en buiten, waarbij je de keuze hebt uit een breed scala aan modellen. Kies je voor een moderne hangstoel aan het plafond of bijvoorbeeld een houten overkapping in de tuin? Ga je wellicht voor een hangstoel in de vorm van een ei? Dit artikel zet de beste hangstoelen voor je op een rijtje. Verderop op de pagina lees je meer over de factoren waarop je kunt letten, wanneer je zelf diverse hangstoelen vergelijkt.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste hangstoelen

Bekijk hieronder onze top 10 beste hangstoelen alvast eens. Het geeft je een goed beeld van de kwalitatief beste hangstoelen van dit moment. Wellicht biedt het je inspiratie, wanneer je zelf naar een comfortabele hangstoel voor buiten of binnen zoekt.

 1. 1

  Vita5 Macramé hangstoel voor binnen en buiten (tot 150 kg) 

  • Mooie vormgeving
  • Goede kwaliteit
  • Comfortabel

  Prijs tonen

 2. 2

  Bircim hangstoel in eivorm voor binnen en buiten (tot 120 kg) 

  • Mooi design
  • Hoogte verstelbaar

  Prijs tonen

 3. 3

  Wannahave hangstoel voor binnen en buiten (tot 225 kg) 

  • Mooie vormgeving

  Prijs tonen

 4. 4

  Viking Choice hangstoel in eivorm (tot 125 kg) 

  • Bestand tegen UV
  • Bestand tegen sneeuw

  Prijs tonen

 5. 5

  Bestgarden hangstoel van wicker (tot 100 kg) 

  • Gemaakt met Wicker

  Prijs tonen

 6. 6

  Lesliliving hangstoel met sturdy frame (tot 100 kg) 

  • Comfortabel
  • Dik kussen

  Prijs tonen

 7. 7

  Vita5 XXL hangstoel (tot 200 kg) 

  • Stevig materiaal
  • Trendy

  Prijs tonen

 8. 8

  Ogarden Dubai hangstoel (tot 250 kg) 

  • Mooie vormgeving
  • Trendy

  Prijs tonen

 9. 9

  SenS-Line Funny relax hangstoel (tot 120 kg) 

  Prijs tonen

 10. 10

  AMANKA XXL hangstoel voor 2 personen (tot 150 kg) 

  • Goede kwaliteit
  • Mooie vormgeving

  Prijs tonen

Koopgids: de best geteste top 10: beste hangstoelen

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende modellen en soorten hangstoelen uit onze top 10. Wat maakt de ene hangstoel een betere keuze dan de andere?

1 Vita5 Macramé hangstoel voor binnen en buiten (tot 150 kg) 

Prijs tonen

Kies voor de Vita5 Macramé hangstoel, wanneer je een model zoekt dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De hangstoel heeft een stijlvol design en biedt veel comfort. Standaard worden de kussens bij de hangstoel meegeleverd. Het is een kwestie van monteren en ontspannen!

De Vita5 Macramé hangstoel heeft een licht design, door zijn beige kleur. Past deze kleur niet goed bij jouw interieur? De stoel wordt ook in verschillende andere (donkere) kleuren aangeboden. Ook prettig aan de hangstoel is de beschermhoes die wordt meegeleverd. Het voorkomt dat de stoel al snel vervuild raakt of slijt.

Ook prettig aan de hangstoel is de beschermhoes die wordt meegeleverd.

Voordelen Vita5 Macramé hangstoel voor binnen en buiten (tot 150 kg) 

 • Mooie vormgeving
 • Goede kwaliteit
 • Comfortabel

2 Bircim hangstoel in eivorm voor binnen en buiten (tot 120 kg) 

Prijs tonen

De hangstoel in eivorm werd eerder op deze pagina al kort geïntroduceerd; Bircim is een merk dat dit model aanbiedt. De hangstoel in eivorm kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is antraciet van kleur. Het maakt dat de hangstoel goed past bij zowel een landelijke, als industrieel ingerichte woning of tuin.

Net als het voorgaande model van Vita5, wordt ook deze Bircim hangstoel standaard geleverd met kussens. Je kunt deze hangstoel gebruiken tot een gewicht van maximaal 120 kilogram. Houd er rekening mee, wanneer je samen met anderen in de eivorm wilt zitten.

Je kunt deze hangstoel gebruiken tot een gewicht van maximaal 120 kilogram.

Voordelen Bircim hangstoel in eivorm voor binnen en buiten (tot 120 kg) 

 • Mooi design
 • Hoogte verstelbaar

3 Wannahave hangstoel voor binnen en buiten (tot 225 kg) 

Prijs tonen

De Wannahave hangstoel voor binnen en buiten is een absolute must-have voor mensen die houden van een beachy interieur. De stoel past hier qua design perfect bij! Net als het model van Vita5, kun je deze Wannahave hangstoel monteren aan het plafond of een houten balk van je overkapping of pergola. De hangstoel is te gebruiken tot een gewicht van maximaal 225 kilogram.

De beige kleur van deze hangstoel geeft je een zomers gevoel. Standaard wordt dit hangnest voor binnen en buiten geleverd inclusief twee kussens en een handig boekenvak.

De hangstoel is te gebruiken tot een gewicht van maximaal 225 kilogram

Voordelen Wannahave hangstoel voor binnen en buiten (tot 225 kg) 

 • Mooie vormgeving

Nadelen Wannahave hangstoel voor binnen en buiten (tot 225 kg) 

 • nbsp;Klein

4 Viking Choice hangstoel in eivorm (tot 125 kg) 

Prijs tonen

Kom volledig tot rust in deze eivormige hangstoel van Viking Choice. Het model heeft een donkerbruine tot zwarte kleur, gecombineerd met witte kussens. Dit laat de hangstoel, welke je zowel binnen als buiten gebruikt, passen in zowel een industrieel als bijvoorbeeld strak en modern ingerichte ruimte. De robuuste constructie van deze eivormige schommelstoel maakt dat het model niet alleen lang mee zal gaan; ook kun je deze gebruiken tot een gewicht van 125 kilogram.

Het materiaal waarvan de hangstoel in eivorm gemaakt is, maakt het mogelijk het model zowel in de zomer (bestand tegen UV-straling) als in de winter (bestand tegen sneeuw en regen) buiten te laten staan.

De robuuste constructie van deze eivormige schommelstoel.

Voordelen Viking Choice hangstoel in eivorm (tot 125 kg) 

 • Bestand tegen UV
 • Bestand tegen sneeuw

5 Bestgarden hangstoel van wicker (tot 100 kg) 

Prijs tonen

Wicker is een materiaal dat sterk aan populariteit wint de laatste jaren, mede door de duurzaamheid ervan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, heeft wicker maar weinig onderhoud nodig. Daar waar het materiaal goed past bij de natuurlijke uitstraling van tuinen. Deze Bestgarden hangstoel in eivorm is gemaakt van donker gekleurd wicker. Je kunt het model zowel binnen als buiten gebruiken, al staat wicker als materiaal minder goed bij de materialen die normaliter in huis gebruikt worden.

Houd er rekening mee dat het draagvermogen van deze Bestgarden eivormige schommelstoel minder groot is, dan dat van andere modellen uit dit overzicht: maximaal 100 kilogram.

Wicker is een materiaal dat sterk aan populariteit wint de laatste jaren, mede door de duurzaamheid ervan.

Voordelen Bestgarden hangstoel van wicker (tot 100 kg) 

 • Gemaakt met Wicker

Nadelen Bestgarden hangstoel van wicker (tot 100 kg) 

 • Prijs/kwaliteit niet in verhouding

6 Lesliliving hangstoel met sturdy frame (tot 100 kg) 

Prijs tonen

Ook het draagvermogen van deze hangstoel met zwart sturdy frame van Lesliliving is met maximaal 100 kilogram enigszins beperkt in vergelijking met de andere modellen uit dit overzicht. De hangstoel heeft een eivorm, al is deze niet volledig ovaal. Het maakt het model net iets anders dan de standaard eivormige hangstoelen.

De zwarte kleur van de Lesliliving hangstoel voorkomt dat er al snel vlekken ontstaan op de kussens ervan. De vorm van de kussens biedt je veel comfort bij het gebruik van de hangstoel.

De hangstoel heeft een eivorm, al is deze niet volledig ovaal.

Voordelen Lesliliving hangstoel met sturdy frame (tot 100 kg) 

 • Comfortabel
 • Dik kussen

7 Vita5 XXL hangstoel (tot 200 kg) 

Prijs tonen

Naast het eerdere model van Vita5, biedt het merk een tweede variant: de Vita5 XXL hangstoel. Dit hangnest kan gebruikt worden door zowel volwassenen als door kinderen, als ook door een combinatie van allebei. Het XXL model is er groot genoeg voor. Je kunt het hangnest van Vita5 gebruiken tot een gewicht van 200 kilogram.

Net als bij het model van Lesliliving zorgt de zwarte kleur van de kussens in dit hangnest voor het voorkomen van vlekken. Ook handig aan dit model hangstoel is het boekenvak, waarover deze beschikt. Berg je boek er eenvoudig in op, wanneer het tijd is voor een kort middagdutje in de schaduw.

Je kunt het hangnest van Vita5 gebruiken tot een gewicht van 200 kilogram.

Voordelen Vita5 XXL hangstoel (tot 200 kg) 

 • Stevig materiaal
 • Trendy

8 Ogarden Dubai hangstoel (tot 250 kg) 

Prijs tonen

Een goed alternatief voor het XXL hangnest van Vita5 is deze Dubai hangstoel van Ogarden. Dit model is specifiek bedoeld voor twee personen; het model biedt een draagvermogen tot maximaal 250 kilogram. De hangstoel heeft een eivorm, al is deze vorm iets uitgerekt om voldoende plek te bieden voor twee volwassenen.

Standaard wordt de Ogarden Dubai hangstoel geleverd met een luxe kussen en een handige beschermhoes. Het voorkomt dat het materiaal van de eivormige hangstoel snel slijt of anderszins beschadigt.

Standaard wordt de Ogarden Dubai hangstoel geleverd met een luxe kussen en een handige beschermhoes.

Voordelen Ogarden Dubai hangstoel (tot 250 kg) 

 • Mooie vormgeving
 • Trendy

9 SenS-Line Funny relax hangstoel (tot 120 kg) 

Prijs tonen

Zoek je naar een compacte hangstoel voor één persoon? Kies in dat geval voor deze SenS-Line Funny Relax hangstoel, welke een draagvermogen van maximaal 120 kilogram biedt. De hangstoel heeft met een zitbreedte van 60 centimeter een heel compact formaat. Je kunt de hangstoel zowel binnen als buiten gebruiken.

Het kussen van de hangstoel is heerlijk zacht, wat je veel comfort biedt bij het gebruik van deze grappig ontworpen relaxstoel. Je kunt het kussen uit de hangstoel nemen om deze schoon te maken of bijvoorbeeld te beschermen op een vochtige zomerdag.

Je kunt de hangstoel zowel binnen als buiten gebruiken.

 • + Mooi van kleur
 •  - Kan roesten

10 AMANKA XXL hangstoel voor 2 personen (tot 150 kg) 

Prijs tonen

Naast de eerder genoemde modellen hangstoelen voor twee personen, kan ook deze AMANKA XXL hangstoel het overwegen waard zijn. Nadeel van dit hangnest is het beperkte draagvermogen ervan. Hoewel de stoel bedoeld is voor twee personen, zal dat met een draagvermogen van maximaal 150 kilogram al snel lastig zijn om hier met twee volwassenen in te zitten.

Je kunt deze AMANKA XXL hangstoel binnen en buiten gebruiken. Hang het model op aan het plafond of bijvoorbeeld aan een houten draagbalk van je overkapping. Standaard wordt er een swivel met de hangstoel meegeleverd, die het mogelijk maakt het hangnest 360 graden te draaien.

Hang het model op aan het plafond of bijvoorbeeld aan een houten draagbalk van je overkapping.

Voordelen AMANKA XXL hangstoel voor 2 personen (tot 150 kg) 

 • Goede kwaliteit
 • Mooie vormgeving

Welke soorten hangstoelen zijn er?

Het voorgaande overzicht met de top 10 beste hangstoelen toont de grote diversiteit aan soorten hangstoelen. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen hangnesten die op te hangen zijn aan het plafond of bijvoorbeeld een houten balk van de overkapping of pergola en eivormige hangstoelen. Deze eivormige hangstoelen hebben een eigen frame, waaraan deze opgehangen kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat je de hangstoel op iedere gewenste plek in de tuin of binnen je woning plaatst en deze bij een draaiende zon makkelijk te verplaatsen is.

Een ander onderscheid wat gemaakt wordt is dat tussen modellen voor één en twee personen. Het kan heerlijk zijn om samen met je partner of bijvoorbeeld kind in een hangstoel te schommelen. Niet iedere hangstoel is groot genoeg om met z’n tweeën te kunnen gebruiken.

Hangstoelen voor binnen of buiten

De meeste hangstoelen zijn geschikt voor het gebruik binnen en buiten je woning. Houd echter rekening met het feit, dat niet alle materialen even fraai staan binnen een interieur in huis. Denk aan wicker, een materiaal wat vaak alleen op terrassen gebruikt wordt. Andersom kan een stoffen hangnest met stevige touwen voor de bevestiging aan het plafond zeer geschikt zijn voor binnen. Hang het hangnest bijvoorbeeld in de slaapkamer, om hier af en toe een momentje voor jezelf te nemen.

Hangstoelen met en zonder standaard

Eerder werd het onderscheid al gemaakt tussen de hangnesten en de eivormige hangstoelen. Deze eivormige hangstoelen worden vaak geleverd met een eigen standaard; dit maakt in sommige gevallen dat het draagvermogen minder groot is dan dat van modellen zonder standaard. Nadeel van een hangnest zonder standaard is dat je deze op een vaste plek aan het plafond of een houten draagbalk op moet hangen.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Reeds werden enkele factoren genoemd op basis waarvan je het ruime aanbod aan hangstoelen kunt beoordelen. Denk aan het verschil tussen een hangstoel met standaard en een los hangnest. Of denk aan het verschil tussen een stoffen hangnest en een model van wicker met een RVS frame. Er zijn nog enkele factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van verschillende hangstoelen.

 • Beschermhoes: sommige hangstoelen worden standaard geleverd met een beschermhoes. Dit maakt het mogelijk om de kussens in de hangstoel te laten liggen en biedt tegelijkertijd bescherming aan het frame van de hangstoel. Het komt de duurzaamheid ervan ten goede.

 • Draagvermogen: het draagvermogen van de verschillende hangstoelen kan sterk verschillen. Een model voor twee personen heeft al snel een draagvermogen van 200 kilogram of meer. Hangstoelen voor één persoon beschikken vaak over een draagvermogen van zo’n 125 tot 150 kilogram.

 • Verstelbaar in hoogte: kijk goed of de hangstoel verstelbaar is in hoogte. Dit maakt het mogelijk een hangstoel zowel door je kinderen, als door jouzelf te laten gebruiken. Het is prettig om enigszins te kunnen schommelen in de stoel; je wilt voorkomen dat je voeten de grond voortdurend raken.

 • Opbergvakken: sommige hangstoelen zijn uitgevoerd met handige opbergvakken. Je kunt er je telefoon in kwijt, maar bijvoorbeeld ook een boek of tijdschrift. Handig, wanneer je het lezen van een boek af wilt wisselen met een kort middagdutje

Prijzen van hangstoelen (hoog-laag) 

De verschillen in prijs van de diverse soorten hangstoelen kunnen groot zijn. Voor een los hangnest zonder standaard betaal je gemiddeld tussen de 50 en 100 euro. Kies je echter voor een eivormige hangstoel met standaard, dan ligt de prijs hiervan al snel op zo’n 150 tot 200 euro. Er zijn ook modellen hangstoelen met standaard met een prijs van meer dan 300 euro.

Conclusie: zo kies je de beste hangstoel   

Bij het kopen van een hangstoel is het allereerst zaak om voor jezelf te bepalen naar wat voor model hangstoel je zoekt. Kies je voor een los hangnest om te bevestigen aan het plafond of een houten draagbalk, of ga je voor een hangstoel in eivorm met standaard? Het verschil in prijs tussen beide modellen kan hierin bepalend zijn. Denk ook na over het aantal personen wat tegelijkertijd gebruik moet kunnen maken van de hangstoel; ga je voor een één- of tweepersoons hangstoel? Dat laatste heeft invloed op het formaat van de hangstoel én het draagvermogen hiervan. Een derde factor is het ontwerp van de hangstoel. Zorg dat de hangstoel qua design past bij jouw interieur en exterieur.

 • Meest duurzaam

  Lesliliving hangstoel met sturdy frame (tot 100 kg) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Vita5 Macramé hangstoel voor binnen en buiten (tot 150 kg) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Wannahave hangstoel voor binnen en buiten (tot 225 kg) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over hangstoelen

Welke modellen hangstoelen zijn er?  

Hangstoelen worden vaak in twee varianten aangeboden: als een hangnest om op te hangen aan het plafond en als eivormige hangstoel met een standaard. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen een hangstoel voor één persoon en modellen voor twee personen.

Wat is het draagvermogen van een hangstoel? 

Het draagvermogen van een hangstoel verschilt per model. Over het algemeen geldt dat een éénpersoons hangstoel een draagvermogen van gemiddeld zo’n 150 kilogram biedt. Bij modellen voor twee personen ligt het draagvermogen al snel op meer dan 200 kilogram.

Van welke materialen maakt men een hangstoel? 

Hangstoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Denk aan een eivormige hangstoel met een RVS frame en een “ei” van wicker. Hangnesten worden vaak van stof gemaakt, hangend aan een houten of RVS stok

Hoe een hangstoel ophangen? 

Wanneer je voor een hangnest zonder standaard kiest, kun je deze aan het plafond, een houten draagbalk of bijvoorbeeld een stevige tak hangen. Maak gebruik van een sterk touw en hang daar het hangnest aan middels de vaak meegeleverde karabijnhaak. In andere gevallen bind je het touw door het ophangpunt van het hangnest.